Annonce

Annonce

Rundvisning i marken

ØkologiRådgivning Danmark vil med en ny erfagruppe skabe et forum for unge landmænd, hvor de kan diskutere med ligesindede. Arkivfoto. Foto: Irene Brandt-Møller.

Erfagruppe skal udvide unge økologers netværk

ØkologiRådgivning Danmark er på vej med en erfagruppe, der har til formål at udvide unge økologers faglige og sociale netværk.

Det kan være svært at etablere og begå sig som ung landbruger, men et stærkt netværk er ofte en stor hjælp. Det oplever rådgiverne fra ØkologiRådgivning Danmark i hvert fald af og til. Derfor kommer de nu med deres bud på en måde at samle de unge i et netværk.

Det sker i form af en ny erfagruppe for unge landmænd, ansatte i landbruget og andre interesserede. Overordnet ønsker de at diskutere faglige emner og samtidig drøfte, hvordan det er at være ung i erhvervet.

”Idéen er, at det skal være lige så meget en social gruppe som en faglig gruppe. Vi vil gerne skabe et socialt netværk, der er fagligt funderet,” fortæller planterådgiver Mads Juul, som sammen med to kollegaer står for den nye erfagruppe.

De tre unge rådgivere håber at skabe et forum, hvor de unge økologer kan sparre med ligesindede. Tilsammen bidrager de desuden selv med en bred viden om bl.a. kvæg, grovfoder og planteavl.

Emner og mødetidspunkter bliver endeligt besluttet sammen med deltagerne, men Mads Juul peger eksempelvis på etablering som et af flere oplagte emner.

”Vi har oplevet, at det kan være svært at etablere sig. Den efterhånden største udfordring er at få finansiering på plads, så her kunne det være oplagt at samle erfaringer om finansieringsmuligheder. Ved andre faglige emner er målet også at kunne samle erfaringer - gerne på tværs af driftsgrene,” siger han.

Flere artikler fra samme sektion

Pløjefrit forsøg i økologi gav ringe udbytter

Der arbejdes på at udvikle og udbrede pløjefri dyrkning i økologien, men det er svært, når der ikke må bruges syntetiske pesticider til at holde ukrudtet nede.

03-02-2023 2 minutter Udbytte og jordbearbejdning,   Planteavl

Forskere har testet to hønseracer og fandt en klar vinder

En undersøgelse af to æglæggende hybridracer viser, at den ene klarer sig bedre end den anden på de fleste målte parametre.

01-02-2023 3 minutter Æg og fjerkræ,   Dyrevelfærd,   Forskning

Fem principper hjælper med at forstå, hvad regenerativt landbrug er

Regenerativt landbrug er et begreb, der vinder frem, men der mangler en egentlig definition. På dette års plantekongres blev der dog præsenteret fem grundprincipper, som man ofte vil støde på.

27-01-2023 4 minutter Regenerativt landbrug