Annonce
Annonce
ØkologiRådgivning Danmark vil med en ny erfagruppe skabe et forum for unge landmænd, hvor de kan diskutere med ligesindede. Arkivfoto. Foto: Irene Brandt-Møller.
Erfagruppe skal udvide unge økologers netværk
ØkologiRådgivning Danmark er på vej med en erfagruppe, der har til formål at udvide unge økologers faglige og sociale netværk.
Det kan være svært at etablere og begå sig som ung landbruger, men et stærkt netværk er ofte en stor hjælp. Det oplever rådgiverne fra ØkologiRådgivning Danmark i hvert fald af og til. Derfor kommer de nu med deres bud på en måde at samle de unge i et netværk.
Det sker i form af en ny erfagruppe for unge landmænd, ansatte i landbruget og andre interesserede. Overordnet ønsker de at diskutere faglige emner og samtidig drøfte, hvordan det er at være ung i erhvervet.
”Idéen er, at det skal være lige så meget en social gruppe som en faglig gruppe. Vi vil gerne skabe et socialt netværk, der er fagligt funderet,” fortæller planterådgiver Mads Juul, som sammen med to kollegaer står for den nye erfagruppe.
De tre unge rådgivere håber at skabe et forum, hvor de unge økologer kan sparre med ligesindede. Tilsammen bidrager de desuden selv med en bred viden om bl.a. kvæg, grovfoder og planteavl.
Emner og mødetidspunkter bliver endeligt besluttet sammen med deltagerne, men Mads Juul peger eksempelvis på etablering som et af flere oplagte emner.
”Vi har oplevet, at det kan være svært at etablere sig. Den efterhånden største udfordring er at få finansiering på plads, så her kunne det være oplagt at samle erfaringer om finansieringsmuligheder. Ved andre faglige emner er målet også at kunne samle erfaringer - gerne på tværs af driftsgrene,” siger han.
Flere artikler fra samme sektion
Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort
ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.
Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige
Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.
Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal
DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.