Annonce

Annonce

Danish Crowns hovedkontor

De ansatte hos Danish Crown arbejder på højtryk for at afbøde effekten af coronaudbruddet i Ringsted, som indtil videre ikke har betydet de store ændringer for Frilands leverandører af økolgiske grise. Foto: Danish Crown

De økologiske slagtninger kører efter planen

Danish Crowns slagtning af økologiske grise er endnu ikke blevet påvirket af coronaudbruddet i Ringsted, hvor smittetallet stadig vokser.

På grund af sygdomsudbruddet kører slagteriet i Ringsted for nedsat kraft, og en del grise fra sjællandske producenter bliver i øjeblikket slagtet på Danish Crowns jyske slagterier. Samtidig har det været nødvendigt at udskyde en del planlagte slagtninger fra denne til næste uge, men indtil videre bliver de økologiske slagtninger stort set ikke påvirket af coronaudbruddet i Ringsted. Dermed er de danske dagligvarekæder sikret forsyninger af økologisk kød.

"Ingen af grisene fra Ringsted bliver omdirigeret til Herning, så der er ikke udsættelser eller noget i den dur. Af specialgrisene er det kun Antonius, der bliver påvirket, da de slagtes i Ringsted," skriver Kasper Frank Christensen, kommunikations- og presseansvarlig hos Friland A/S til Økologisk.Nu.

Flere bliver ramt af corona

Siden mandag er antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted steget fra 79 til nu 120. Det er en stigning på 41 på tre døgn. Det er en stigningstakt i den høje ende af det, både Danish Crown og myndighederne forventede. For at bremse spredningen testede Danish Crown torsdag samtlige medarbejdere.

"Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen og så sætter vi os igen sammen med myndighederne," siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown i en pressemeddelelse.

Blandt de 321 medarbejdere, der blev testet på slagteriet i mandags, blev der umiddelbart fundet 16 nye smittede. Resten af de 38 nye smittede er fundet i den gruppe af nye medarbejdere, der i løbet af sidste uge blev sendt hjem, enten fordi de er kontaktpersoner til personer, som er konstateret smittet, eller fordi de arbejder i den afdeling, der blev lukket ned tirsdag i sidste uge.

Danish Crown møder kritik fra den stedfortrædende tillidsmand på slagteriet i Ringsted Peter Wagner. Han mener, at kødkoncernen reagerede for langsomt på smitten. Det skriver Politiken.

"Som jeg ser på det, har slagteriet fejlet. Nu er der kommet temperaturmålere ved indgangsporten. Hvis man fra start havde sørget for, at ingen med feber kom ind, kunne vi måske have stoppet smitten. Det er lidt det samme som at etablere et lyskryds i et farligt T-kryds, efter at to allerede er blevet skadet," siger Peter Wagner, der selv er smittet med coronavirus, til Politiken.

I avisen kritiserer han bl.a. slagteriet for at skabe bekymring blandt de ansatte, som trods sygdomsudbruddet har arbejdet tæt på i hinanden i et fugtigt lokale uden mundbind.

Pressechef i Danish Crown, Jens Hansen, siger til mediet, at slagteriet gør, hvad de kan for at komme smitten til livs.

"Da corona ramte, forberedte vi os på at skabe så meget afstand som muligt der, hvor det var en udfordring. Det er ikke noget, der er fundet en altdækkende løsning på, men vi har valgt indtil videre at indføre mundbind, og så ser vi på muligheden for at ændre det til visir eller andre løsninger, der både gør det muligt for medarbejderen at arbejde og sikre bedst mulig mod smitte," siger Jens Hansen til Politiken.

På nuværende tidspunkt er der hverken konstateret smitte blandt Fødevarestyrelsen ansatte eller medarbejderne hos det eksterne rengøringsselskab på Ringsted-slagteriet.

Resultatet af torsdagens test forventes at være klar i løbet af weekenden.

Flere artikler fra samme sektion

Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige

Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.

20-11-2024 7 minutter Næringsstoffer,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal

DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.

13-11-2024 7 minutter Klima

Rådgiver: Skovlandbrug kan være landbrugets columbusæg

Både forskere og landets største skovlandbruger er enige om at konceptet skovlandbrug kan være et vigtigt redskab til at løse nogle af landbrugets klima- og miljømæssige udfordringer. At dømme efter fremmødet til ’Skovlandbrugsdag 2024’ er interessen for fænomenet stort. Direktøren for ØkologiRådgivning Danmark kalder skovlandbrug for et columbus-æg.

12-11-2024 8 minutter Skovlandbrug,   Biodiversitet