Annonce
Annonce
Arla giver afregningsprisen endnu et løft
Faldende mælkeproduktion i EU og kombineret med stigende salgspriser på Arlas mejeriprodukter, gør det nu igen muligt for mejerikoncernen at forhøje afregningen til de danske andelshavere.

Afregningsprisen på mælk slår nye rekorder, når Arla 1. august øger afregningen med yderligere 7,4 øre pr. kg mælk. Foto: Arla/Creative Commons
Ifølge Arla smitter det af på andelshavernes afregning, at selskabet i øjeblikket formår at tjene mere på sine mejeriprodukter. Fra august løfter selskabet derfor afregningen med 7,4 øre pr. kg mælk. Dermed får de økologiske Arla-leverandører 474,8 øre pr. kg. mælk af førsteklasses kvalitet.
Det oplyser Arla Foods i en pressemeddelelse efter et halvår, som har løftet afregningen til et rekordniveau efter et samlet løft på mere ned en krone pr. kg. Alene de tre seneste måneder er afregningsprisen hævet med 59,5 øre.
Ifølge Arla er er prisudviklingen på mælk summen af flere forhold. De tre væsentligste er:
Fortsat faldende indvejning i både EU og Oceaninen.
Svækkede råvarepriser, der dog fortsat befinder sig på et højt niveau.
Arlas evne til at opnå bedre priser på varerne.
Flere artikler fra samme sektion
Ingen genveje til flotte økojordbær: ”De skal luges i bund i foråret”
En jordbæravler i Norddjurs er en af de økologiske jordbæravlere, der holder stand trods en generel nedgang i branchen. Jordbæravler Dennis Weigelt Pedersen er samtidig planterådgiver i Innovationscenter for Økologisk Landbrug med ’hands-on’ erfaring fra egen avl. Her er hans bud på, hvordan man sikrer en stabil afgrøde.
Den 22-årige grisehvisker kan stadig lære sin snart 60-årige far noget om grise
Mathilde Munch har lært sin far meget om dyrevelfærd, selv om han har haft griseproduktion i over 25 år. Hun har et helt særligt blik for dyrene, mener hendes forældre.
15 års erfaring har bekræftet husdyrekspert i, at grise sætter pris på en høflig tone
Omsorg for grisene og naturlige forhold giver gode vilkår for, at relationen mellem landmand og dyr trives, men der er også dilemmaer i den økologiske produktion. Heldigvis er der fremskridt i arbejdet med at løse det formentlig største dilemma: Pattegrise, der dør i farehytterne.