Annonce

Annonce

Kokke anretter grøn ret på tallerkner

Der blev kælet for de lokale fynske råvarer, da kokkene fra personalekantinen på Odense Rådhus kæmpede om en plads i finalen, men det fynske køkken sluttede akkurat udenfor finale-trioen til Årets Kantinepris, som skal deltage i kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem på Bornholm. Foto: Hannah Tinggaard

Tre professionelle køkkener er nomineret til Kantineprisen 2023

Landbrug & Fødevarer uddeler igen i år Kantineprisen til et køkken, der kan noget ekstraordinært og besidder Det Økologiske Spisemærke i sølv.

Kantineprisen er med til at hylde de kantiner, som arbejder med økologiske råvarer og går forrest for at udvikle deres køkken og gæsternes spiseoplevelse.

Nu er de nominerede køkkener til Kantineprisen 2023 fundet, og i løbet af sommeren vil de få uanmeldt besøg af juryen bag Kantineprisen, skriver Landbrug & Fødevare i en pressemeddelelse.

”Niveauet har aldrig været så højt blandt de indstillede køkkener som i år. Vi ser i juryen frem til at komme ud og opleve de nominerede kantiner i deres rette element og vurdere, hvordan de arbejder. I år har vi sat ekstra fokus på økologien, og vi glæder os til at se, hvordan køkkenerne favner de økologiske råvarers mange facetter,” siger Kristian Ploug Grut, jurymedlem og ansvarlig for Køkkenprisen hos Landbrug & Fødevarer.

De nominerede til Kantineprisen 2023

Tre kantiner er med i dysten om Kantineprisen:

  • Gorrissen Federspiel, København, køkkenchef Stefan Hansen og team
  • Det Europæiske Miljøagentur, København, køkkenchef Pii Vesterlund Larsen og team, LOCA Gruppen
  • Rambøll A/S, Aarhus, køkkenchef Brian Sylvest Pedersen og team, ISS A/S

Han glæder sig over det ekstremt stærke felt, og ser frem til at opleve de nominerede kantinekøkkener vise gæsterne i Gudhjem og resten af landet, hvad de kan præstere med de økologiske råvarer.

Cook Off til ’Sol over Gudhjem’

Som noget nyt sætter de nominerede kandidater i år sejl mod solskinsøen Bornholm, hvor kantinerne den 24. juni skal deltage i en ’cook off-konkurrence’ på det store kokkeevent ’Sol over Gudhjem’. Her skal repræsentanter fra de nominerede køkkener dyste mod hinanden og vise det professionelle dommerpanel og de mange tilskuere, hvad de kan, når de med udgangspunkt i lokale- og økologiske råvarer skal lave mad til mange på scenen ved havnen i Gudhjem.

Vinderen af Kantineprisen 2023 offentliggøres til Landbrug & Fødevarers branchedag, Fødevaredagen, på Hindsgavl Slot på Fyn d. 19. september.

Flere artikler fra samme sektion

Yderligere to danske firmaer dropper salget af grøntsagskasser

I denne uge stoppede både Eat Grim og Den Grønne Asparges med at levere grøntsagskasser direkte til danskernes køkkendør.

21-09-2023 4 minutter Frugt, bær, grønt,   Onlinesalg

Advokatfirma vinder Årets Kantinepris

Ekstraordinær fokus på bæredygtighed, økologi og gode smagsoplevelser gør kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel til vinder af Kantineprisen 2023.

20-09-2023 2 minutter Foodservice,   Det Økologiske Spisemærke

EU lemper krav til økologisk kæledyrsfoder

Andelen af økologisk foder til kæledyr udgør 5-6 pct. af EU's marked, og det ønsker man med de nye krav at hæve.

20-09-2023 1 minutter EU