Annonce
Annonce
Arrangørerne forventer 8.000-10.000 deltagere til Madens Folkemøde i juni, hvor de blandt andre kan møde fødevareminister Rasmus Prehn, antropolog Rane Willerslev og den kulinariske serieiværksætter Claus Meyer. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Madens Folkemøde lokker med tætpakket program
Engestofte Gods danner i juni rammen om et folkemøde, som vil samle maddanmark og sætter scenen for samtaler om det, der ligger på vores tallerken og måden, vi producerer det på.
Den grønne omstilling af madkulturen er i centrum for mange af aktiviteterne på årets Madens Folkemøde, som for tredje år frister med et større ta-selv-bord af maddebatter, workshops, skuekøkkener og madsmagninger, som skal gøre deltagerne klogere på vores mad.
”Formålet er at skabe nye indsigter og perspektiver både på hinanden og på vores fødevaresystem - og engagere os alle sammen i samtalen om, hvor vi skal hen som madland,” fortæller arrangørerne fra Foreningen Madens Folkemøde, som netop har offentliggjort et tætpakket men endnu ikke helt færdigt program.
Det rummer flere workshops end tidligere, og derfor er det næppe helt forkert, når de betegner folkemødet som Danmarks største åbne madskole.
Madens Folkemøde 2022
Madens Folkemøde er en årligt tilbagevendende begivenhed, der
-
foregår over to dage på Engestofte Gods på Lolland.
-
Sidste år lagde mere end 8.000 gæster vejen forbi folkemødet.
-
Folkemødet foregår i år 3.- 4. juni og programmet byder på 150 indslag, når de sidste aktiviteter bliver offentliggjort i løbet af de kommende uger.
Smagsindtrykkene fylder mere end nogensinde, og den vilde mad har fået et større program.
På debatsiden er krigen i Ukraine og fødevarekrisen, unges fravalg af maduddannelser og hårde vilkår i restaurationslivet nogle af de gennemgående temaer under de to maddage på Engestofte Gods, og det er allerede nu muligt at købe billet.
”Madens Folkemøde handler både om smag og alle de store spørgsmål i tiden, der ligger på tallerkenen foran dig. Vores madkultur er den sværeste udfordring i den grønne omstilling. Fødevarepriserne eksploderer. Usunde madvaner er et af de største sundhedsproblemer. Er det overhovedet et godt arbejdsliv at lave mad til andre? Mad er både livsglæde og komplicerede spørgsmål. Jeg er glad for at kunne sige, at uanset hvordan du er interesseret i fødevarer, så synes jeg, Madens Folkemøde beskæftiger sig med det”, siger formand i Foreningen Madens Folkemøde, Kasper Fogh Hansen.
Årets program
På programmet for Madens Folkemøde 2022 finder du blandt andet:
-
Fødevareminister Rasmus Prehn, der sammen med nogle af Danmarks dygtigste eksperter debatterer, hvordan et klimamærke på fødevarer bør se ud.
-
Debatter om alt fra madpolitik og bæredygtighed til maddannelse, sexisme og havbrug. Mød Landbrug & Fødevarer, Økologisk Landsforening, Københavns Universitet, Concito, Madkulturen og mangle flere.
-
Antropolog Rane Willerslev, der fortæller historier om jagt og vildt og om sult, kulde og mystik.
-
Skuekøkkener om alt fra at sylte til at tilberede blæksprutter. Lær at sylte med kok Mette Dahlgaard, tryl med bælgfrugter sammen med Pure Dansk, få tips til bæredygtig hverdagsmad med kogemand Esben Grundtvig og smag blæksprutter med Slow Food Danmark.
-
Den Økologiske Samtale, hvor nogle af de markante aktører inviterer til samtale om økologiens rolle i fremtidens madsystem. Mød blandt andre Økologisk Landsforening, Naturmælk, Aurion og Food People.
-
Sejlture på de smukke Maribosøer, sanketure i skovene omkring godset og kunstoplevelser med og om mad.
-
Østersbar, fredagsbar, en folkemøderestaurant midt på pladsen og landbordsmiddage for enhver smag.
-
Et stort marked med nogle af landets dygtigste fødevareproducenter.
Program for børn, deres familier og barnlige sjæle
- Lav krabbebisque med Meyers Madhus, tag supermarkedsudfordringen op med Forbrugerrådet Tænk, klap husdyrene hos Åbent Landbrug, lær om vildt med Jægerinden og meget mere.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.