Annonce

Annonce

Via undervisningsinitiativet 'Smag på Overskuddet' får danske skoleelever igen i år mulighed for at blive klogere på, hvordan de selv kan bidrage til at mindske madspildet.

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Sidste år deltog 10.345 skoleelever i det gratis undervisningsinitiativ, som er udviklet af Madkulturen, Too Good To Go og Lidl, og i år er det ambitionen at nå endnu flere børn og skoler.

Smag på Overskuddet er et gratis undervisningsforløb, hvor 6. og 7. klasses elever i madkundskab lærer at bruge overskudsråvarer, som frugt, grønt og brød, til at skabe velsmagende retter. Formålet er at gøre eleverne bevidste om, hvordan de kan reducere madspild og bruge ingredienser, der ofte bliver smidt ud.

Initiativet fik i debutåret 2023 tilslutning af elever fra 16 pct. af de danske folkeskoler, og folkeskoler over hele landet kan nu tilmelde sig Smag på Overskuddet. De første 100 skoler, der tilmelder sig, modtager gavekort fra Lidl til indkøb af råvarer, som kan bruges i undervisningen.

"Vores mål i Lidl er at reducere vores madspild med 50 pct. inden 2030. Vi ønsker samtidigt at udbrede viden om madspild. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi, i en fælles mission om at reducere madspild med vores stærke partnere Madkulturen og Too Good To Go, igen i år giver folkeskoleelever mulighed for at blive undervist i spændende undervisningsmateriale,"  siger Jens Stratmann, adm. direktør for Lidl Danmark i en pressemeddelelse.

Praktisk læring mod madspild

Initiativet består af tre undervisningsgange, hvor eleverne lærer at tænke kreativt om madlavning og reducere madspild ved at bruge råvarer, der ellers ville være blevet smidt ud. Dette giver eleverne ikke kun viden, men også praktiske værktøjer, de kan tage med sig videre og bruge både i skolen og derhjemme.

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Ifølge en undersøgelse, udført blandt brugere af Too Good To Go's app i 2023, erkender hele 70 pct. af danske børnefamilier, at de kan gøre mere for at mindske madspild i hverdagen.

“Smag på Overskuddet giver børnene praktisk viden, som de kan tage med hjem, og i mange tilfælde kan de faktisk være med til at inspirere deres forældre til at tænke mere bæredygtigt og reducere madspild. Vi håber, at så mange som muligt vil være med," siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen."

Tilmelding og download af materialet kan ske via smagpaaoverskuddet.dk

Flere artikler fra samme sektion

Nordjysk forlystelsespark etablerer eget økologisk ismejeri

Fårup Sommerland sender i løbet af de kommende måneder seks medarbejdere på ismejerikursus i Italien, så parken næste år kan fejre sit 50 års jubilæum ved at servere is fra parkens eget økologiske ismejeri.

14-10-2024 4 minutter Mejeri,   Foodservice

Danish Crown fyrer 500 ansatte

Datterselskabet Friland ved endnu ikke, hvordan det bliver ramt af moderkoncernens spareplan, som samlet skal reducere omkostningerne med en halv mia. kr.

11-10-2024 3 minutter Kødproduktion

Øko-pionerer drog til Carlsberg Byen for at tale det økologiske oksekød op

Kvæg bliver i disse år udskammet som klimasyndere, men debatten mangler nuancer, mener Økologisk Landsforening, der argumenterer for, at naturen og biodiversiteten er afhængig af koen på græs. Derfor har foreningen inviteret Danske Madpublicister og en række øko-pionerer på en tur med formålet at sætte fokus på nuancerne.

10-10-2024 12 minutter Kvæg,   Kødproduktion