Annonce

Annonce

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Sidste år deltog 10.345 skoleelever i det gratis undervisningsinitiativ, som er udviklet af Madkulturen, Too Good To Go og Lidl, og i år er det ambitionen at nå endnu flere børn og skoler.

22. oktober 2024
Læsetid: 3 minutter

Via undervisningsinitiativet 'Smag på Overskuddet' får danske skoleelever igen i år mulighed for at blive klogere på, hvordan de selv kan bidrage til at mindske madspildet.

Smag på Overskuddet er et gratis undervisningsforløb, hvor 6. og 7. klasses elever i madkundskab lærer at bruge overskudsråvarer, som frugt, grønt og brød, til at skabe velsmagende retter. Formålet er at gøre eleverne bevidste om, hvordan de kan reducere madspild og bruge ingredienser, der ofte bliver smidt ud.

Initiativet fik i debutåret 2023 tilslutning af elever fra 16 pct. af de danske folkeskoler, og folkeskoler over hele landet kan nu tilmelde sig Smag på Overskuddet. De første 100 skoler, der tilmelder sig, modtager gavekort fra Lidl til indkøb af råvarer, som kan bruges i undervisningen.

"Vores mål i Lidl er at reducere vores madspild med 50 pct. inden 2030. Vi ønsker samtidigt at udbrede viden om madspild. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi, i en fælles mission om at reducere madspild med vores stærke partnere Madkulturen og Too Good To Go, igen i år giver folkeskoleelever mulighed for at blive undervist i spændende undervisningsmateriale,"  siger Jens Stratmann, adm. direktør for Lidl Danmark i en pressemeddelelse.

Praktisk læring mod madspild

Initiativet består af tre undervisningsgange, hvor eleverne lærer at tænke kreativt om madlavning og reducere madspild ved at bruge råvarer, der ellers ville være blevet smidt ud. Dette giver eleverne ikke kun viden, men også praktiske værktøjer, de kan tage med sig videre og bruge både i skolen og derhjemme.

’Smag på Overskuddet' skal lære flere børn, hvordan de undgår madspild

Ifølge en undersøgelse, udført blandt brugere af Too Good To Go's app i 2023, erkender hele 70 pct. af danske børnefamilier, at de kan gøre mere for at mindske madspild i hverdagen.

“Smag på Overskuddet giver børnene praktisk viden, som de kan tage med hjem, og i mange tilfælde kan de faktisk være med til at inspirere deres forældre til at tænke mere bæredygtigt og reducere madspild. Vi håber, at så mange som muligt vil være med," siger Judith Kyst, direktør for Madkulturen."

Tilmelding og download af materialet kan ske via smagpaaoverskuddet.dk

Flere artikler fra samme sektion

Sofari har plads til flere værtsgårde

Forbrugereventet Sofari efterlyser flere økologiske griseproducenter, som har lyst til at åbne gården for gæster den 18. maj.

14-03-2025 3 minutter Events

Otte ud af Danmarks ti mest bæredygtige brands er økologiske

Ny analyse fra Sustainable Brand Index viser, at de danske forbrugere i høj grad sætter lighedstegn mellem økologi og bæredygtighed.

12-03-2025 3 minutter Bæredygtighed

Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres

Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.

11-03-2025 6 minutter Frugt, bær, grønt