Annonce

Annonce

Resten af din kaffe kan bruges til at lave iskaffe, og grumset kan bl.a. beskytte haven mod dræbersnegle.

Sådan kan du genbruge mere af din kaffe

Hverken kafferester eller -grums behøver gå til spilde. Vi giver her fire tip til, hvordan du kan bruge resterne og eksempelvis undgå dræbersnegle i bedet.

Mere kaffe skal bruges og mindre skal spildes. Det er formålet med det cirkulære kaffefællesskab Circular Coffee Community, som er skabt på initiativ fra Peter Larsen Kaffe.

Circular Coffee Community giver på sin hjemmeside flere tip til, hvordan man kan genbruge kafferesterne, og vi bringer her fire af dem:

1) Lav din egen iskaffe

Har du en kafferest på kanden eller i en termoflaske, du ikke får drukket sidst på dagen? Så kan du hælde det på en kande. Stil den i køleskabet. Næste dag blander du det med en sjat mælk og et par isterninger. Vupti! Din egen iskaffe er klar.

2) Grums er godt som scrub

Hvis du har fået olie på hænderne eller andet, der er svært at vaske af: Kaffegrums er et godt skuremiddel, før du vasker med sæbe. Grumset er også godt til at skrubbe luften af løg eller fisk af dine fingre. Blandet med eddike er grums også et godt skuremiddel til eksempelvis en gryde, hvor maden er brændt på.

3) Kaffegrums booster komposten

Din kompost er vild med kaffegrumset fra dit køkken. Nitrogen bundet i grumset booster kompostprocessen.

4) Hold dræbersnegle væk

Spred kaffegrums i kanten af et bed eller andre steder i haven, hvor du ikke vil have besøg af dræbersnegle. De bryder sig ikke om syren i grumset.

Find flere brugbare recirkulerings-tips på circularcoffeecommunity.com/the-circular-way.

Flere artikler fra samme sektion

Økojord A/S udbetaler for første gang udbytte til aktionærerne

Efter et år med et historisk flot resultat på 3,1 mio. kr. rundede selskabet, der står for opkøb af landbrugsejedomme for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond en ny milepæl ved for første gang at levere på tre bundlinjer og udbetale et mindre udbytte til aktionærerne.

16-05-2024 7 minutter

Europæerne spiser mindre og mindre kød

Siden 2019, da kødforbruget toppede, er det faldet godt 1,5 pct. årligt. Især forbruget af grisekød er faldet.

15-05-2024 1 minutter Forbrug,   Statistikker

Det Økologiske Høstmarked er meget mere end et udstillingsvindue

Der er mange grunde til at holde høstmarked, og for flere af de garvede høstmarkedsværter er det vigtigste ikke det ekstra salg, som det populære event skaber i løbet af de to sensommerdage.

15-05-2024 6 minutter