Annonce
Annonce
På grund af et øget detailsalg under corona-pandemien støvsugede dagligvarekæderne sidste år væksthusene hos Økogaarden for økologiske tomater. Foto: Jakob Brandt
Rekordregnskab hos Danmarks største tomatproducent
Datterselskabet Økogaarden bidrog med 4,8 mio. kr. til bundlinjen hos Alfred Pedersen & Søn.
Med et samlet resultat på 18,6 mio. kr. blev 2020 det hidtil bedste år for landets største tomatproducent Alfred Pedersen & Søn, som har ca. 300.000 kvadratmeter under glas. Efter flere år med underskud i datterselskabet Økogaarden bidrog økologien sidste år med et stort plus til bundlinjen.
"Vi har en stigende produktion af økologiske tomater, og vi er lykkedes med vores ambitioner på det område, så det bidrager til vores bundlinje," siger Mads Pedersen til FødevareWatch i forbindelse med en omtale af alle Alfred Pedersen & Søns forretninger, hvor økologien bidrager med ca. 40 pct. af den samlede omsætning.
Af regnskabet fremgår det, at hovedparten af overskuddet, omkring 17 mio. kr., er hentet hjem fra tilknyttede datterselskaber, som bl.a. omfatter Økogaarden, der står for selskabets økologiske tomatproduktion.
2020 blev en økologisk optur
Efter nogle vanskelige år med underskud på henholdsvis 4,5 mio. kr. i 2018 og 3,8 mio. kr. året efter blev 2020 noget af et gennembrudsår for gartnerikoncernens økologiske produktion. Sidste år overførte Økogaarden et overskud på 4,8 mio. kr. til moderselskabet, og Mads Pedersen fortæller til mediet, at der i 2020 var tale om et gennembrud for økologien, efter nogle år, hvor selskabets økologiske tomatproduktion har været under udvikling.
Flere artikler fra samme sektion
Nordjysk sommerland vil have øko-fritter i gryden, men det har været svært at finde nok
Fårup Sommerlands seks sæsonåbne spisesteder har nu Det Økologiske Spisemærke, men det har været en udfordring at få nok økologiske pommes frites. I 2025-sæsonen tager parken næste skridt og udfordrer markedet for is.
Kokke i offensiv for økologiske bælgfrugter
For tredje år i træk har en gruppe kokke bidraget til den grønne omlægning ved at udvikle nye retter med klimavenlige bælgfrugter som en vigtig ingrediens.
Rapport: Stor risiko for, at der følger pesticidrester med i julemenuen
Næsten alle konventionelle klementiner samt halvdelen af appelsiner og rødvin indeholdt pesticidrester, da DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen tog prøver til den nyeste pesticidrapport. Økologien viser sig igen som det sikreste valg, hvis man vil undgå pesticidrester.