Annonce

Annonce

Grønsager i et industrikøkken

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet har indgået et partnerskab med Københavns og Aarhus kommuner om klimavenlige måltider i det offentlige. Foto: Colourbox

Regeringen vil gøre vores kostvaner mere klimavenlige

En række initiativer skal gøre danskernes madvaner mere klimavenlige. Bl.a. samarbejder to ministerier med landets største kommuner om mere klimavenlig mad.

Ifølge regeringen ønsker 60 pct. af danskerne at spise mere klimavenligt, men er i tvivl om, hvordan de skal gøre det.

Derfor igangsætter regeringen nu en række initiativer, der skal hjælpe danskerne mod grønnere madvaner, hvilket er omtalt i regeringens Klimaprogram 2020

Kampagnen Madglade Klimatips, der giver 22 konkrete klimatip til en grønnere tallerken, er et initiativ, som allerede har været i luften i et par måneder, mens et andet initiativ består af et partnerskab, som Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Miljø- og Fødevareministeriet har indgået med Københavns og Aarhus kommuner om klimavenlige måltider i det offentlige.

Partnerskabet skal sætte fokus på at udvikle opgørelsesmetoder om måltidernes klimaaftryk samt madspild i professionelle køkkener, brug af indkøbsaftaler som redskab til at sikre mere klimavenlige måltider samt kommunikation af klimavenlige og økologisker måltider, herunder klima- og økologimålsætninger til borgere og medarbejdere. 

'Storkøkkener og kommuner forventes at kunne motiveres til at løfte deres ambitionsniveau i forhold til at servere klimavenlige måltider, når de har metoder til at opgøre og dermed kan synliggøre deres indsats. Metoderne og løsningerne kan efterfølgende udbredes til hele landet,' står der i klimaprogrammet, som den siddende regering er pålagt at fremlægge hvert år jf. den nye klimalov.

Derudover samarbejder Klima-, Energi- og Forsysningsministeriet med Miljø- og Fødevareministeriet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om at udarbejde en guide til kantiner om adfærdsinitiativer, der skal understøtte et mere klimavenligt forbrug. 

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel