Annonce
Annonce
På ostefestivalen kan gæsterne bl.a. sætte tænderne i smagsprøver fra Naturmælks brede sortiment af økologiske oste. Foto: Naturmælk
Ostefestival udstiller mangfoldigheden i Danmarks produktion af øko-oste
Osteinteresserede kan opleve og smage på 75 økologiske oste fra 24 små og store danske mejerier, når Cheese Copenhagen på lørdag sætter fokus på de danske øko-oste.
Duften af ost vil fylde næseborene, hvis man nærmer sig Torvehallerne i København lørdag den 16. september, når 75 oste fra 24 mejerier står skåret ud i mundrette stykker og venter på gæsterne til årets ostefestival.
”Vi skal vise gæsterne det stærke øko-felt mejerierne tilbyder”, fortæller Lars Witt Jensen, senior marketing manager i Mejeriforeningen i en pressemeddelelse om ostefestivalen.
I Torvehallerne bliver der mulighed for gratis at smage på alt fra det milde til det kradsbørstige, fra det bløde til det knasende i de ti forskellige kategorier: Havarti, Danbo, Esrom, faste og modne, rødkit, blåskimmel, hvid frisk og fløde, ged og får, hvidskimmel m.fl.
Ifølge Lars Witt Jensen er det en gratis mulighed for at få udvidet sin ostehorisont, når Mejeriforeningen og Ost & Ko for femte gang inviterer til Cheese Copenhagen, som er Danmarks største ostefestival. Ved de tidligere udgaver af det store osteevent måtte arrangørerne melde udsolgt, så han opfordrer interesserede til at tilmelde sig nu.
Øko-osten fylder for lidt
Gæsterne bliver inviteret indenfor til debat og dialog om øko-ost, og hvordan den kan bruges i bæredygtig madlavning. På festivalen deler ostekommunikatørere smagsprøver ud og informerer om de enkelte kategorier og forskellige ostetyper.
”Når det kommer til drikkemælk, vælger hver tredje økologisk. Det er ikke lige så ofte tilfældet med ost. Mens hver tredje l mælk er økologisk, er det kun hver tiende solgte ost, der har ø-mærket. Vi ved, at der er stor interesse for den danske ost, men den økologiske ost ikke bliver købt i lige så høj grad som de konventionelle,” siger Lars Witt Jensen om baggrunden for at samle det store udbud af økologiske oste fra forskellige danske mejerier.
Cheese Copenhagen hylder ostehåndværket og festivalen byder på køkkenskole og en kommenteret ostesmagning med gastronomiformidler Rasmus Holmgård. Derudover kan de besøgende se frem til at smage på vinderne af Gourmetprisen 2023.
Udover en masse smagsprøver skal festivalen inspirere de besøgende, som kan deltage i en debat med et panel bestående af Leif Friis Jørgensen, direktør i Naturmælk, Louise Beck Brønnum, partner og gastrofysiker ved Kost Studio og Marie Hertz, kok og underviser i CulinaH og på Suhrs Højskole.
De 24 deltagende mejerier:
- Arla Taulov
- Arla Troldhede
- Arla Gjesing
- Arla Kruså
- Arla Nr. Virum
- Arla Kvibille (SE)
- Arla Birkum
- Barrit Mejeri
- Mammen Mejerierne
- Gjesing Mejeri
- Jernved Mejeri
- Kirkeby & Thrane
- Løgismose
- Naturmælk
- Naturmælk/HKI ost
- Thise Mejeri
- Thise Mejeri/Gedsted Mejeri
- Them Andelsmejeri
- Them Andelsmejeri/Grand Fromage
- Tistrup Mejeri
- Øllingegård
- Søtofte gårdmejeri
- Enghavegård Osteri
- La Treccia
- Tebstrup Gedeosteri
- Nørgaards Geder
Flere artikler fra samme sektion
Føtex Kokkedal genåbner butik med skærpet sundhedsprofil
Efter en gennemgribende ombygning genåbningen Føtex i Kokkedal i dag og giver samtidig et bud på, hvordan man i fremtiden kan blive bedre til at guide kunderne til at tage det ernæringsrigtige valg.
De økologiske chokolader ligger i toppen af ny Tænk-test
Fem af de seks bedste chokolader er økologiske i Forbrugerrådets Tænks nye test af mørk chokolade, og testen viser ingen sammenhæng mellem pris og kvalitet eller certificeringer.
Økologi styrker dit grønne regnskab
I en ny analyse fra rådgivnings- og revisionsvirksomheden BDO konkluderes det, at økologi kan bidrage i enten ”høj grad” eller ”delvist” med værdiskabelse i ESG-rapporteringen inden for 7 af 10 områder.