Annonce
Annonce
Økologisalget slår rekord i Italien
Økologien havde et særdeles stærkt halvår i Italien, hvor salget steg under corona-krisen.

90 pct. af de italienske forbrugere købte økologisk mindst tre gange i løbet af 1. halvår 2020. Foto: Eli Brody/flickr/CC BY-NC 2.0
Salget af økologiske fødevarer i Italien nåede rekordhøje 3,3 mia. euro i første halvår 2020. Det svarer til en stigning på 4,4 pct. i forhold til 2019, viser en ny markedsrapport fra ISMEA.
Rapporten viser også, at 90 pct. af de italienske forbrugere købte økologisk mindst tre gange i perioden, og at 97 pct. gjorde det mindst én gang.
Det er særligt de store supermarkeder, der står for økologisalget, men væksten var størst for discountkæderne, om end økologiomsætningen fortsat er beskeden i disse kæder.
Tallene dækker over salget i detailhandlen og ikke hotel-, restaurations- og kantinesektoren samt eksport.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.