Annonce
Annonce
Idémanden bag Kornets Hus, Aurion-grundlægger og økologisk korn-pionér Jørn Ussing Larsen, klippede meget symbolsk en 'snor' af kornstrå over, da det i denne uge endelig var tid til den officielle åbning af Kornets Hus. Foto: Axel Søgaard
Mange roser ved officiel indvielse af Kornets Hus
Ved indvielsen af Kornets Hus opfordrede fødevareminister Rasmus Prehn (S) danskerne til at besøge det nordjyske madkulturhus for at blive klogere på godt dansk madhåndværk.
”Min drøm med huset er, at folk går herfra som ’forundringsparate’ og har oplevet en forhåbentlig smittende begejstring for kornets univers”, sagde Jørn Ussing Larsen, da han havde klippet snoret til Kornets Hus, som han har kæmpet i mange år for at realisere.
Nu troner den unikke bygning i udkanten af en kornmark ved siden af brød- og melvirksomheden Aurion, og fødevareminister Rasmus Prehn (S) var blandt de mange gæster ved indvielsen.
”Det er dybt inspirerende, og jeg håber, at rigtigt mange vil tage den mulighed, det er at komme forbi Kornets Hus og lære om godt dansk håndværk”, sagde fødevareminister Rasmus Prehn (S) i sin tale ved åbningen, mens arkitekten bag den unikke bygning, Reiulf Ramstad, lagde særlig vægt på husets placering i sin tale: ”Kornets Hus er blevet en del af landskabet, og landskabet er blevet en del af Kornets Hus. Det er et sted, hvor man har lyst til at samles.”
Kornets Hus byder på en række forskellige tilbud, som er målrettet både private og professionelle med interesse for mad, smag og fælles oplevelser. Holdet bag Kornets Hus beskriver huset som ”Nordjyllands nye oplevelsescenter for korn og madoplevelser med aktiviteter for hele familien."
Daglig leder i Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard er meget tilfreds med åbningen – og han har heldigvis haft lejlighed til på forhånd at få et indtryk af, hvordan husets gæster har taget imod det. Kornets Hus har nemlig haft dørene åbne for besøgende, siden coronarestriktionerne tillod det tilbage i starten af maj.
”Siden vores åbning 8. maj har vi haft flere end 2000 gæster på besøg. De har kunnet gå på opdagelse i husets udstillinger, være med til workshops i det store bageri eller nyde et måltid i husets økologiske café. Det er mit indtryk, at huset fanger både børn og voksne, nørdede surdejseksperter og almindeligt madglade gæster,” siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.
Flere artikler fra samme sektion
Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder
Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.
Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris
Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.
Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage
Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.