Annonce
Annonce
Ifølge arrangørerne af Madland skal festivalens mange små events bidrage til at gentænke madsystemerne i Danmark i kølvandet på coronakrisen. Foto: Liv Kastrup
Ny madpolitisk festival vil gentænke hele madsystemet
Årets festivalsæson synes at være visnet væk, inden den overhovedet nåede at spire, men til august trodser en ny, madpolitisk festival udviklingen med en måned fuld af madglæde og kritisk stillingtagen.
I sommerfestivalernes fravær ser en anderledes tænkt madfestival fra 26. august til 25. september dagens lys i København og omegn. Med en stærk, aktivistisk og madpolitisk dagsorden inviterer festivalen Madlanddanskerne til at tage aktiv del i den bæredygtige omstilling af vores madsystem.
Bag festivalen står Koalition med
opbakning fra flere af landets mindre madvirksomheder og organisationer, og arrangørerne lover, at festivalen bliver uden store,
tætte forsamlinger. Tanken er i stedet at agere platform for mindre events over
hele København og omegn.
'Gennem en hel måned kan du blive klog på blæksprutter, besøge et bynært øko-landbrug, komme tættere på havets mangfoldige økosystem, spise ude i et af byens grønne åndehuller, komme i ciderskole og meget mere,' skriver Koalition i sin omtale af festivalen.
“Vi ser mening i at bruge genstarten som anledning til at gentænke Danmark som madland. Madlands mål bliver at oplyse, inspirere og engagere festivalgæster såvel som professionelle aktører til at tage aktiv stilling til egen indflydelse på den bæredygtige omstilling af vores madsystem,” siger stifter af Madland og direktør i Koalition, Marie Sainabou Jeng.
Foruden de mange spredte begivenheder vil Kødbyens madinnovationshus CPH Food Space i coronabegrænset omfang agere central platform for events.
“Vi har været i dialog med landbrug, producenter, spisesteder, købmænd og iværksættere, som alle er ivrige efter at komme i gang igen og bevæge sig ud på den anden side af krisen efter de seneste måneders stilstand. Med Madland giver vi dem mulighed for at tage del i en fælles madpolitisk dagsorden,” siger Marie Sainabou Jeng.
Opbakning fra baglandet
Festivalen Madland er første indspark på Koalitions nye platform BaglandetDet er en madpolitisk møde-, medie- og vidensplatform, hvor danskerne kan blive klogere på det store og ofte uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig.
Indtil videre tæller listen over virksomheder og organisationer, der tager del i Madland, blandt andet Staldkøkkenet, Kitchen Collective, Havhøst, Seerupgaard, Æblerov, Folkets Madhus, Mejeriforeningens Ost & ko, Jalm&B, Irma, FoodSHIFT 2030, Godis Grønt m.fl.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.