Annonce

Annonce

Jan Algreen fra Søris i kålmark

Jan Algreen fra Søris er en af leverandørerne af overskudsvarer til JunkFood-konceptet. Foto: Coop

Michelin-kok skaber JunkFood for at mindske madspild og sikre mad til hjemløse

Ved at købe varer fra projektet JunkFood kan Irmas kunder være med til at bekæmpe madspild og sikre måltider til hjemløse borgere.

Irma-kæden er nu klar til at sælge de første varer fra projektet JunkFood. Initiativtageren er Rasmus Munk fra den to-stjernede Michelin-restaurant Alchemist, som ønsker at sikre måltider til gadens folk.

Ideen opstod under Corona-krisen, hvor restauranterne var lukkede. Her besluttede Rasmus Munk at stifte foreningen JunkFood, som laver mad til hjemløse. For Irma var det oplagt at gå ind i samarbejdet, og i dag laver JunkFood mad til hjemløse af overskudsvarer fra bl.a. Irmas leverandører som Gris, Lam & Co. og Søris samt online-butikken Coop.dk Mad.

Nu har kokketeamet i Junkfood udviklet tre økologiske smagsvarianter af ketchup til Irma. Et glas ketchup koster 34,95 kr., og når du køber et glas ketchup støtter du direkte op om at sikre et varmt måltid mad til hjemløse og andre udsatte.

Kort om JunkFood

  • JunkFood producerer hver eneste dag 300 varme aftensmåltider, som bliver delt ud til hjemløse i København.
  • Maden er lavet af overskudsvarer fra en række grossister og producenter.
  • Junkfood er foreløbig finansieret af fonde, men målet er at blive selvfinansierende ved bl.a. salg af produkter.

”Vi er meget stolte over at få de første produkter på hylderne, og glade over at Irma hjælper os i vores ambition om at støtte de mennesker i vores samfund, som ikke har adgang til et varmt måltid mad hver dag. I første omgang er ambitionen at nå ud til alle gadens folk i København, for at senere udvide tilbuddet til resten af Danmark,” siger Rasmus Munk i en pressemeddelelse.

”Irmas kunder er optagede af råvarer og fødevarer af høj kvalitet – og også at hjælpe andre, der har det sværere end dem selv. Derfor er det naturligt for os at gå ind i projektet. Her har vi et projekt med hjertet på rette sted og kompetencerne til at udvikle nye kvalitetsprodukter,” siger Irmas kædedirektør Charlotte Nilsson Norby.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise