Annonce

Annonce

Merkur Andelskasse oplever, at flere efterspørger social ansvarlighed og bæredygtighed, når de skal vælge pengeinstitut pengeinstitut.

Grøn bank leverer bedste resultat nogensinde

Merkur Andelskasse overgår sine egne forventninger med flere længder og med et overskud på 54,4 mio. kr. leverer banken sit hidtil bedste årsresultat.

Det er en yderst tilfreds administrerende direktør Charlotte Skovgaard, der i dag fremlagde det historisk flotte resultat på 54,4 mio. kr., som både giver andelshaverne en pæn gevinst og sender et stort beløb til den velgørende Værdipulje.

Der er flere grunde til de flotte tal, påpeger Charlotte Skovgaard, og nævner de stigende renter, som medfører, at Merkur igen kan tjene penge på det relativt store indlånsoverskud, vi banken har placeret i Nationalbanken.

”Men vi oplever også, at flere efterspørger det, som Merkur står for, nemlig social ansvarlighed og bæredygtighed – også i deres valg af pengeinstitut. Det, at vi har vist, at vi er særlige i sektoren, har trukket nye kunder til, samtidig med, at vi gennem et større udlån har hjulpet flere kunder med at realisere deres drømme,” siger direktøren for banken, som er det eneste større pengeinstitut herhjemme, hvor forretningsmodellen er helt og holdent bygget op omkring bæredygtighed og social ansvarlighed. 

Resultatet på 54,4 mio. kr. før skat (40,6 mio. kr. efter skat) ligger langt over forventningerne, der ellers ved halvåret blev opjusteret fra 20-30 mio. kr. til 35-43 mio., begge før skat.

”Vi har gennem de senere år haft stor fokus på at skærpe vores forretning. Det slår for alvor igennem i 2023, hvor vi har øget udlånet til både nye og eksisterende kunder. Vi har med finansiering og rådgivning hjulpet med at opfylde flere privatkunders boligdrømme, og vi har skabt impact ved at yde flere lån til vores bæredygtige og socialt ansvarlige erhvervskunder, som hver dag arbejder for at gøre en forskel,” forklarer Charlotte Skovgaard i en pressemeddelelse.

Den øgede aktivitet har, sammen med de stigende renter, bidraget til en stigning i basisindtjeningen på hele 170 pct. 

Værdien af andelene vokser

Merkur er en demokratisk ejet virksomhed, som primært af ejet kunderne. For de kunder, der er andelshavere, udmønter det historisk gode resultat sig i værdien af deres andele. Som følge af resultatet stiger prisen pr. andel nemlig med hele 8,4 pct. set i forhold til ultimo 2022.

Merkur har ikke kun haft fokus på økonomien i 2023, for der er lanceret flere nye, bæredygtige tiltag i det forgangne år. Det gælder for eksempel et nyt velgørenhedskoncept, Merkur Værdipulje, hvor en del af netto rente- og gebyrindtægterne fra året før bliver doneret til fire af Merkurs velgørende, not-for-profit kunder samt Merkur Fonden. Det er Merkurs andelshavere, der er med til at bestemme, hvordan pengene bliver fordelt blandt kandidaterne til puljen.

”Vi plejer at sige, at som kunde i Merkur giver du dine penge mening. Med Merkur Værdipulje giver vi også vores indtjening mening, ved at give en del af den indtjening tilbage til samfundet gennem vores not-for-profit kunder, der arbejder for bæredygtighed og social ansvarlighed,” siger Charlotte Skovgaard.

Klimabank på planterejse

I 2023 er der uddelt 430.000 kr. fra Værdipuljen fordelt på de fem modtagere, men med det flotte resultat for 2023 vil der i 2024 blive uddelt hele 750.000 kr.

Også indsatsen for klimaet har stået højt på dagsordenen i 2023, hvor fx projektet ’Planterejsen’ er blevet lanceret, og der bliver lagt mærke til Merkurs grønne tiltag, som er nået bredt ud til de stadigt mere klimabevidste danskere, der igen i 2023 har kåret andelskassen til Danmarks Klimabank nr. 1. Det er 4. gang i træk, at Merkur opnår topplaceringen i Voxmeters store meningsmåling Greencheck.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel