Annonce
Annonce
Bordene er dækket op i den gamle kostald på Mangholm, som i dag åbner en økologisk sommerrestaurant med afsæt i et moderne landkøkken, hvor en stor del af maden er baseret på gårdens egne råvarer. Foto: Mangholm
Mangholm åbner unik sommerrestaurant på gården
Åbningen af en gårdrestaurant er endnu et skridt i retning af at få den størst mulige værdi ud af gårdens mange råvarer.
Det er snart ti år siden, at ægteparret Tine og Torben Hage forlod København for at forfølge drømmen om at forvandle den lille økologiske bedrift Mangholm til et besøgslandbrug med gamle danske husdyrracer og produktionsmetoder fra før landbruget blev en industri.
”På Mangholm glæder vi os helt ubeskriveligt over, at vi nu kan åbne vores egen gårdrestaurant,” skriver Tine Hage på Mangholms Facebookside, som er fyldt med billeder fra det alsidige landbrug, hvor hun passer gamle landracer af køer, får og høns og dyrker en stor køkkenhave med grøntsager og krydderurter.
Hun har tidligere vinket farvel til de sortbrogede grise, som stjal lidt for meget tid i en travl hverdag, og parret bag Mangholm håber, at sommerrestauranten bliver en genvej til at øge indtjeningen fra gårdens egne råvarer, som i forvejen bliver efterspurgt af flere gourmetrestauranter.
"Vi vil gerne give gæsterne en totale oplevelse og vise, hvad der er unikt på vores gård," siger Tine Hage, som håber at placeringen i et område, hvor der er langt mellem de økologiske restauranter, vil sikre travle dage i Mangholms køkken.
Mangholm ligger placeret midt i Nationalpark Kongernes Nordsjælland mellem Gribskov og Arresø, hvor Tine Hage sammen med et par håndfulde hel- og deltidsansatte medarbejdere har udviklet et alsidigt, regenerative landbrug, der er baseret på dyrehold og naturpleje.
Gennem flere år har hun sideløbende solgt gårdens egne produkter via en gårdbutik med tilhørende café. Med ansættelsen af kokken Jakob Kierecki er Mangholm nu klar til at tage endnu et skridt op ad den kulinariske stige, når gården i sommerperioden fra den 7. juli til 30. september byder på en tre-retters menu i den nænsomt renoverede gamle staldbygning med tilhørende udendørs terrasse. Her kan gæsterne nyde udsigten til gårdes staudehave og kløvergræsmarkerne i Nordsjællands bakkede landskab.
Restauranten holder aftenåbent torsdag til lørdag samt fredag og lørdag til frokost, og Tine Hage glæder sig over, at der allerede er booket en del borde både i dag og i weekenden.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.