Annonce

Annonce

Marie Sainabou Jeng står o bod på Madland Festival

Som gæst på Madland Festival kan man ifølge Marie Sainabou Jeng spise hos, møde, lytte og lære af mange af madlandskabets frontløbere Foto Mette-Ovgaard

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner torsdag festivalen, der i år finder sted over fem dage fra torsdag 18.- mandag 22. april med en stribe aktiviteter i København og omegn.  

Gårdbesøg, middage, dokumentar, manifestfejring, fællesfrokost, udstilling, samtaler og laboratorier. Europas mindste madsystemfestival, Madland Festival fylder fem år og inviterer indenfor og udenfor i og rundt om København. Ambitionen er at vise deltagerne, hvordan vi kollektivt kan spise og handle os til et sundere, grønnere og mere retfærdigt madsystem, hvor økologien kommer til at spille en større rolle end i dag.

”Økologi er et naturligt centrum i Madland, når vi planlægger vores festivalprogram som inspiration til engagement og handling til både madborgere og madprofessionelle. Økologien er derfor at finde i vores gårdbesøg, frokostpauser, laboratorier, manifestfejring, kunst og samtaler med viljen om at gentænke madsystemerne samfundsansvarligt”, siger Marie Sainabou Jeng, programdirektør og stifter af Madland.

Festivalprogrammet spænder vidt og favner bl.a. samtaler om jordbrug, manifestfejring, livemusik og mad, verdenspremiere på dokumentaren ‘Back to the Roots”, gårdbesøg og fællesfrokost på landet og laboratorium for grønne iværksættere.

“Sagt med jysk beskedenhed, så er Madland Festival landets fineste samlingspunkt for dem, der går forrest i at gentænke madsystemet samfundsansvarligt. Vi markerer de fem år med en kæmpe hyldest til de jordbrugere, kokke, madborgere, iværksættere, købmænd, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende og medie- og madfolk, som gør en aktiv forskel for samfundets fælles bedste,” siger Marie Sainabou Jeng.

Se hele programmet madland.dk

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning