Annonce

Annonce

Marie Sainabou Jeng står o bod på Madland Festival

Som gæst på Madland Festival kan man ifølge Marie Sainabou Jeng spise hos, møde, lytte og lære af mange af madlandskabets frontløbere Foto Mette-Ovgaard

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) åbner torsdag festivalen, der i år finder sted over fem dage fra torsdag 18.- mandag 22. april med en stribe aktiviteter i København og omegn.  

Gårdbesøg, middage, dokumentar, manifestfejring, fællesfrokost, udstilling, samtaler og laboratorier. Europas mindste madsystemfestival, Madland Festival fylder fem år og inviterer indenfor og udenfor i og rundt om København. Ambitionen er at vise deltagerne, hvordan vi kollektivt kan spise og handle os til et sundere, grønnere og mere retfærdigt madsystem, hvor økologien kommer til at spille en større rolle end i dag.

”Økologi er et naturligt centrum i Madland, når vi planlægger vores festivalprogram som inspiration til engagement og handling til både madborgere og madprofessionelle. Økologien er derfor at finde i vores gårdbesøg, frokostpauser, laboratorier, manifestfejring, kunst og samtaler med viljen om at gentænke madsystemerne samfundsansvarligt”, siger Marie Sainabou Jeng, programdirektør og stifter af Madland.

Festivalprogrammet spænder vidt og favner bl.a. samtaler om jordbrug, manifestfejring, livemusik og mad, verdenspremiere på dokumentaren ‘Back to the Roots”, gårdbesøg og fællesfrokost på landet og laboratorium for grønne iværksættere.

“Sagt med jysk beskedenhed, så er Madland Festival landets fineste samlingspunkt for dem, der går forrest i at gentænke madsystemet samfundsansvarligt. Vi markerer de fem år med en kæmpe hyldest til de jordbrugere, kokke, madborgere, iværksættere, købmænd, politikere, ngo’er, undervisere, elever, studerende og medie- og madfolk, som gør en aktiv forskel for samfundets fælles bedste,” siger Marie Sainabou Jeng.

Se hele programmet madland.dk

Flere artikler fra samme sektion

Friland melder om voksende salg og spirende optimisme

Voksende salg i både ind- og udland skaber tro på, at de økologiske kødproducenter går lysere tider i møde, men afregningen skal højere op, oplyser Friland-direktør Søren Tinggaard.

23-05-2024 4 minutter Kødproduktion,   Grise

Smørbar fra Naturli’ lander i Storbritanniens største supermarkedskæde

Naturli’-direktør Henrik Lund betegner aftalen med Tesco som en milepæl for det Dragsbæk-ejede selskab, som har været aktive på det engelske marked siden 2018.

22-05-2024 2 minutter Eksport,   Plantebaserede fødevarer

Vind en overnatning i en grisehytte når økologer søndag fejrer Sofari

På de 11 Sofari-gårde glæder værterne sig til den 26. maj, hvor de byder danskerne velkomne til en god dag på landet. Der er også mulighed for at vinde en overnatning i en grisehytte.

21-05-2024 3 minutter Events,   Grise