Annonce
Annonce
Sidste år trak Madens Folkemøde ca. 8.000 gæster til Engestofte Gods på Lolland, og at dømme efter forhåndsinteressen for årets folkemøde, forventede arrangørerne mindst 10.000 gæster i år, og det gør det ekstra ærgerligt at aflyse. Foto: Christian Lykking
Madens Folkemøde bliver endnu et offer for coronaen
Bestyrelsen bag Madens Folkemøde har besluttet at aflyse det store madevent, da det ikke længere er realistisk at få lov til at samle 10.000 mennesker på Engestofte Gods midt i maj.
Arrangører af messer og konferencer er efterhånden ved at have temmelig god plads i kalenderen frem til sommerferien. Stort set alle større arrangementer er aflyst. Senest har foreningen bag Madens Folkemøde valgt at aflyse det store madevent, som efter planen skulle være afviklet 15.-16. maj på Lolland.
Madens Folkemøde blev afholdt første gang sidste år som et alternativ til Folkemødet på Bornholm, hvor mad-dagsordenen druknede i alle mulige andre dagsordner.
Den tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg blev i november 2019 valgt som bestyrelsesformand for Foreningen Madens Folkemøde, og hun forklarede ved den lejlighed, at målet med Madens Folkemøde er at sætter fokus på mad og fødevarernes rolle og betydning for vores samfund.
Der er altid behov for at komme ud og inspirere køkkenerne til, hvordan de kommer videre med økologien.
— Torben Blok, Økologisk Landsforening
Den
dagsorden trak sidste år trak ca. 8.000 madinteresserede til en
kæmpe folkefest på Engestofte Gods ved Maribosøerne på
Lolland, men med mindre arrangørerne kan finde hul i kalenderen til et
alternativt folkemøde til efteråret, bliver Madens Folkemøde først gentaget i
2021. Det ærgrer i den grad Pelle Øby Andersen, som er direktør for FOOD
Organisation of Denmark, som har ansvaret for afviklingen af folkemødet og en række andre store store madevents.
"At dømme efter forhåndsinteressen forventede vi mindst 10.000 gæster i år, og det har været en meget vanskelig beslutning at aflyse. Men mange af vores aktører er hårdt ramt af den usikre situation, og det er ikke realistisk, at vi får mulighed for at samle så mange mennesker allerede midt i maj, siger Pelle Øby Andersen.
Han er derfor i færd med at aflyse de flere hundrede aftaler, som Madens Folkemøde allerede havde indgået med oplægsholdere og udstillere m.fl.
"Det eneste vi ved lige nu, er at fremtiden er usikker," siger Pelle Øby Andersen, som beklager de konsekvenser aflysningen har for folkemødets mange samarbejdspartnere, men han håber på forståelse, og den får han fra Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening, som ærgrer sig over, at corona-epidemien nu også gør det nødvendigt at aflyse Madens Folkemøde.
"Vi skulle blandt andet lave aktiviteter for elever på fødevareuddannelserne og havde planlagt et event omkring spisekartoflen, men måske vi kan flytte nogle af aktiviteterne til Copenhagen Cooking eller nogle af de foodservicemesser, som bliver afholdt til efteråret," siger Torben Blok, som oplyser at alle de større arrangementer, som foodserviceafdelingen skulle deltage i på denne side af sommerferien er blevet aflyst, men han lover, at Økologisk Landsforening vender stærkt tilbage efter sommerferien, og når Madens Folkemøde igen kalder i 2021.
"Der er altid behov for at komme ud og inspirere køkkenerne til, hvordan de kommer videre med økologien," siger Torben Blok.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.