Annonce
Annonce
Landbrugsselskab køber stor andel i Organic Plant Protein
De tidligere Hanegal-ejere, som nu står bag Organic Plant Protein, har solgt 28 pct. af aktierne til Danish Agro.

Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen får Danish Agro med i ejerkredsen i Organic Plant Protein. Foto: Jakob Stigsen Andersen
Danish Agro-koncernen, der beskæftiger over 5.000 medarbejdere, har købt 28 pct. af aktierne i Organic Plant Protein A/S, som udvikler økologiske plantebaserede råvarer.
Danish Agros koncernchef Henning Haahr ser interessante perspektiver i aftalen og siger i en pressemeddelelse, at koncernen ønsker at være med til at udvikle fremtidens plantebaserede fødevarer.
"Organic Plant Protein har på få år skabt velsmagende plantebaserede produkter i høj kvalitet. Markedet for køderstatningsprodukter er i rivende udvikling, og jeg tror på, at vi kan være med til at hjælpe med at øge afsætning og kendskab til selskabets produkter. Samtidig vil det også betyde, at flere landmænd vil kunne lave endnu mere kontraktavl på blandt andet hestebønner og ærter via os," siger Henning Haahr.
Han håber, at der kan blive taget flere initiativer inden for plantebaserede fødevarer den kommende tid, for efterspørgslen er der, fortæller han:
"Og det er helt naturligt som en førende aktør indenfor vegetabilske afgrøder at tage vores del af ansvaret for denne udvikling."
Syv års udviklingsarbejde
Organic Plant Protein blev i 2019 etableret af Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard, der tidligere ejede fødevarevirksomheden Hanegal, med målet om at bidrage til en grøn omstilling af kostvanerne mod mere plantebaseret økologisk kost.
Alle produkterne er baseret på økologiske ærter og hestebønner og sælges til fødevareindustrien, foodservice og detail i både Danmark og udlandet.
Ulrich Kern-Hansen, der også er bestyrelsesformand i Organic Plant Protein siger om aftalen:
”Det glæder os meget, at det er lykkedes at finde en dansk partner, som kan bidrage til at accelerere udnyttelsen af de nye Plant Mate-planteproteiner, som er resultatet af syv års udviklingsarbejde i Danmark. Produkterne er unikke på det globale marked, og de giver helt nye muligheder for at producere velsmagende og proteinrige plantebaserede alternativer til kød. Dermed er der skabt grundlag for en stor dansk eksport, som også giver mulighed for at de danske økologiske landmænd kan omlægge deres drift i retning af en større andel af plantebaserede fødevarer som ærter og hestebønner. Her er det selvfølgelig helt optimalt med en partner som Danish Agro, som er det naturlige bindeled mellem landmændene og Organic Plant Protein, og som dermed vil kunne sikre råvareforsyningen."
Danish Agro-koncernen består af flere landbrugsselskaber i ind- og udland og beskæftiger sig med salg af foderblandinger, råvare- og vitaminforblandinger, gødning, pesticider, såsæd, energi, køb af afgrøder og salg af maskiner.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.