Annonce

Annonce

Mathilde Jakobsen i drivhus med modne meloner

I kølvandet på konkursen ser det ud til at Mathilde Jacobsen og Freshland efterlader en større millionregning til den danske stat. Foto: Fresh Land

Freshland efterlod milliongæld i Danmark

De simple kreditorer skal næppe forvente at få penge fra konkursboet efter Freshland, som har flyttet alle aktiviteter til det nyoprettede søsterselskab Freshly Nordic i Portugal.

Det bliver formentlig de danske skatteydere og de økologiske producenter, som har penge til gode, der kommer til at hænge på regningen efter det konkursramte grøntkasseselskab Freshland. I ugerne inden virksomhedens stiftere begærede selskabet konkurs, flyttede de aktiviteterne til det nyoprettede selskab Freshly Nordic med base i Portugal.

FødevareWatch har har søgt aktindsigt i konkursbegæringen, hvoraf det fremgår, at selskabet efterlader statsgæld i form af både coronalån og momsgæld, der vurderes at være i ”millionklassen”, og kurator Nicolai Dyhr forventer ikke, at der bliver penge til de producenter, som har penge til gode.

”Der er lønmodtagerkrav af ganske betydelig størrelse, og de er dækningsberettigede forud for de almindelige kreditorers krav. Som det ser ud lige nu - og hvis jeg skal være realistisk - er det meget tvivlsomt, om der i konkursboet bliver dækning i et niveau, hvor der bliver penge til de simple kreditorer,” siger Nicolai Dyhr til FødevareWatch.

I månederne op til konkursbegæringen havde dagbladet Børsen i flere artikler beskrevet, hvordan flere medarbejdere havde forladt Freshland, fordi de var utilfredse med arbejdsforholdene. Børsen kunne også fortælle, at selskabet havde brugt misvisende klimatal, men det har ikke været muligt for Økologisk Nu at få en kommentar fra Freshlands stifter og adm. direktør Mathilde Jakobsen om den gælde selskabet efterlader i Danmark.

Hun har tidligere forklarer på Freshlands hjemmeside, at hun ikke kunne genkende kritikken og at coronapandemien sammen med presseomtalen var medvirkende årsager til konkursen.

Flere artikler fra samme sektion

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events

Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod

Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.

15-04-2024 8 minutter Æg og fjerkræ,   Forbrug,   Detailhandel