Annonce

Annonce

Indkøbskurv med økologiske varer fra Rema 1000

Rema 1000s økologiske sortiment er det, der tilfredsstiller flest af de danske forbrugere, som hen over året bl.a. kan købe ind i et unikt sortiment af økologiske varer fra Gram Slot, som omfatter tæt på 50 varenumre i mange forskellige varekategorier. Foto: Rema 1000

Flest forbrugere er tilfredse med Rema 1000's økologiske sortiment

Økologisk Landsforening indgår strategisk samarbejde med Rema 1000, hvis økologiske sortiment ifølge en ny undersøgelse er i høj kurs hos de økologiske forbrugere.

Rema 1000 har det økologiske sortiment, som flest danske forbrugere er tilfredse med. Det fremgår af en ny undersøgelse fra analysevirksomheden Kauza ApS, som har spurgt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning om deres syn på de danske dagligvarekæder og deres økologiske sortiment.

Ikke færre end 35 pct. eller mere end hver tredje forbruger vurderer ifølge Kauza-undersøgelsen, at butikkerne i den danske gren af den norske discountkæde har et godt økologisk sortiment, som dækker deres daglige behov for økologiske fødevarer.

I sidste halvår af 2021 toppede Føtex listen, men Salling-kæden er i første halvår af 2022 gledet ned på andenpladsen (34 pct.) foran Bilka (33 pct.).

Høj kvalitet og lav pris

På spørgsmålet om, hvorvidt kæderne har økologiske varer af høj kvalitet, må Rema 1000 (39 pct.) dog nøjes med andenpladsen, mens Føtex topper listen med 43 pct.

Ifølge Helle Bossen, chefkonsulent i Økologisk Landsforening, er det en naturlig konsekvens af, at en supermarkedskæde som Føtex typisk tilbyder kunderne flere økologiske varianter i forskellige kvaliteter i de samme produktkategorier.

I forhold til priser rangerer de 2.000 respondenter, som indgår i undersøgelsen, Rema 1000 (35 pct.) øverst i forhold til at have lave priser på økologiske varer, mens det er Sallings-kæden Netto (29 pct.), som indtager andenpladsen.

Vi lytter til kunderne

»Nej, hvor vildt. Det er fedt,« lyder det spontant fra Anders Rene Jensen, salgs- og marketingdirektør i Rema 1000, som gennem mange år har været en af de drivende kræfter bag udviklingen af kædens økologiske sortiment, som bl.a. omfatter ca. 40 produkter fra Gram Slot, som kæden er medejer af.

Men satsningen på at opbygge et transparent jord-til-bord koncept på det økologiske slotslandbrug er ikke den eneste årsag til, at Rema 1000 klarer sig så flot i Kauza-undersøgelsen, vurderer Anders Rene Jensen.

"Jeg tror, at det er vigtigt at tage kunderne alvorlig, og vi er løbende i en tæt dialog med vores kunder, som kommer med masser af input til vores sortiment. Derfor ved vi ret præcist, hvad de vil have, og vi forsøger at levere det i en god kvalitet og til en pris, hvor alle kan være med," siger han.

Nyt strategisk samarbejde

"Via Gram Slot har Rema formået at skabe lokaliserbare varer, som adskiller sig fra produkterne i andre kæder, og det er noget, som forbrugerne godt kan lide. Samtidig har kæden dygtige købmænd, og det får mange til at kigger deres vej," siger Helle Bossen, som glæder sig over et nyt strategisk partnerskab med kæden:

"Det giver os mulighed for at arbejde endnu tættere sammen om udviklingen af Remas økologiske sortiment," siger Helle Bossen.

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning