Annonce

Annonce

Flere end 200.000 danskere har benyttet Coops klimaberegner

Interessen for Coops klimaberegner viser, at der er god grund til at de økologiske fødevareproducenter arbejder målrettet for at nedsætte klimaaftrykket.

16. september 2020
Læsetid: 2 minutter
Et par kunder kigger på morgenmadsprodukter i Coop-butik

Coops kunder har vist stor interesse for at tjekke klimaaftrykket fra deres indkøb via Coop-appen. Foto: Moment Studio.dk

Siden Coop i juni lancerede en klimaberegner i deres app, har mere end 200.000 danskere landet over været på mobilen for at undersøge, hvordan deres dagligvareindkøb belaster miljøet.

Det oplyser Coop, som vurderer, at kundernes store interesse for klimaaftrykket fra deres indkøb viser, at der er et stort behov for mere gennemskuelighed og hjælp til at træffe klimavenlige valg hos forbrugerne.

”Det er rigtigt positivt, at vi allerede har så mange brugere af Coops klimaberegner. Det fortæller os, at danskerne har manglet konkrete værktøjer til at gennemskue forholdet mellem deres klimaaftryk og madvaner set i forhold til, hvordan de køber ind,” siger Thomas Roland, CSR-chef hos Coop.

Han mener, at klimaberegnerens popularitet viser, at teknologi og digitale værktøjer kan være rigtig gavnlige i forhold til at få flere forbrugere til at omlægge deres vaner og forbrug til mere klimavenlige alternativer.

Coops Klimaberegneren tager udgangspunkt i, hvilke typer af varer vi køber mest af, og hvordan de belaster klimaet. Det giver forbrugerne mulighed for bedre at forstå proportionerne i deres forbrug, og hvordan det hænger sammen med deres klimaaftryk.

Den nye klimaberegner har vundet indpas hos forbrugere over hele landet fra Thy til Vesterbro, og procentvis er lige mange jyder som sjællændere begyndt at monitorere og beregne deres klimaaftryk. Særlig populært er værktøjet hos de 45 til 69-årige, men også de unge har taget godt imod Coops nye klimatiltag, oplyser Coop.

”Vi er glade for at se, at klimaberegneren bliver taget i brug over hele landet og ikke kun er et storbyfænomen eller forbeholdt særlige aldersgrupper. Det er vigtigt for os, at vi kan få alle med, og vi glæder os til at se, at forhåbentlig endnu flere vil benytte klimaberegneren i fremtiden,” siger Thomas Roland.

Flere artikler fra samme sektion

De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine

Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.

16-04-2025 6 minutter Mere grønt,   Grøntsager,   Det Økologiske Spisemærke

Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter

Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.

16-04-2025 4 minutter Mere grønt,   Grøntsager

Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere

Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.

15-04-2025 3 minutter Events