Annonce

Annonce

Deltagere ved Madland Festival på gårdbesøg

Gårdbesøg er en af de mange events, som Madland fremhæver i sit program, som løber frem til 10. oktober. Sidste år fik køerne på det regenerative landbrug Søtofte københavner-besøg. Foto: Liv Kastrup

Festival for folk som er parat til at tage gaflen i den anden hånd

Madland Festival samler udvalgte events, som kan inspirere borgere og madprofessionelle til at deltage i udviklingen af et mere bæredygtigt madsystem.

Er du arrangør af et madevent, der handler om bæredygtig mad, er det stadig muligt at blive en del af Madland Festival 2021, som har samlet arrangementer, der spænder fra gårdbesøg og folkeråd til høstfest og grønne filmoplevelser, som skal inspirere til et brud med det madsystem, som vi kender i dag.

Programmet omfatter udvalgte, bæredygtige events, som bliver afviklet i løbet af de kommende måneder. Efter et års corona-pause er madfestivaler, folkemøder og andre spændende events endelig tilbage i sensommerkalenderen, og for at gøre det nemmere at spotte de grønne arrangementer, lancerer Koalition via Madland Festival et madpolitisk program, der profilerer både egne og andres events.

“Vi glæder os helt vildt til at tage del i festivalsæsonen. Mere end nogensinde er det nødvendigt at samle nysgerrige og videbegærlige madborgere og madprofessionelle om en madpolitisk dagsorden. Vi ser det som vores opgave at give overblik over og støtte op om de madfolk, der arbejder for at gentænke vores madsystem, og som vil inspirere og uddanne andre til at gøre det samme," siger stifter af Koalition og Madland, Marie Sainabou Jeng.

Hun peger på, at Landets madfestivaler på den ene side er en genvej til skønne madoplevelser.

"Men de giver også en platform, hvor vi kan engagere og begejstre til undren, kritisk stillingtagen - og vigtigst af alt handling. Vi vil gerne have at folk går klogere fra en event,” siger Marie Sainabou Jeng.

Festivalens mission er mere specifikt at gøre folk klogere på det uoverskuelige system, der ligger bag de råvarer og produkter, vi spiser til daglig. Det skal sætte scenen for nye møder, samarbejder og værdifællesskaber blandt folk, som ønsker at tage gaflen i den anden hånd og arbejde og spise for at bryde med madsystemet, som vi kender det i dag. 

Festivalprogrammet skydes i gang 12. august på BaneGaarden, som er København nye grønne oase på det gamle baneterræn mellem Vesterbro og Sydhavnen. Den danner rammen om åbningseventet ‘Til forsvar for jorden’, som bliver gennemført i samarbejde med filmfestivalen Bio-Bio.

Flere artikler fra samme sektion

Sæsonen er skudt i gang: Nu breder dansk øko-grønt sig på butikshylderne

Nu ligger der for første gang i år økologiske danske radisser, spinat og pak choi i butikkerne. Hos de danske økologiske grøntsagsproducenter er sæsonen netop skudt i gang.

02-05-2024 4 minutter Forbrug,   Grøntsager

Økologisk Landsforening uddeler atter gratis blomsterfrø landet over

Den 5. maj kan man hente en gratis pose blomsterfrø i Føtex og Bilka landet over. Økologisk Landsforening uddeler i alt 38.000 poser for at give bierne mere mad og sætte fokus på de truede arter.

30-04-2024 5 minutter Biodiversitet

Nyt ejerskab skal stoppe slingrekurs, så Coop kan fokusere mere på kerneværdierne

Efter præsentationen af endnu et katastroferegnskab og med energiselskabet OK som ny medejer, har Coop lagt sig fast på en ny kædestruktur, som skal være med til at gøre Danmarks største salgskanal for økologiske fødevarer til en god forretning.

30-04-2024 6 minutter Detailhandel