Annonce

Annonce

Slagteriarbejdere udskærer kød på DC-slagteri i Horsens.

Antallet af slagtesvin er faldende, og Friland oplever aktuelt et stort behov for at finde tilbage til en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel, oplyser adm. direktør Claus Hein. Foto: Red Star Photography

Faldende salg udfordrer Friland

Både danske og udenlandske slagterier har de seneste uger meldt om kraftig nedgang i tilgangen af slagtesvin, og det er en udvikling som også kan mærkes hos Friland.

Herhjemme har både Danish Crown og Tican været nødt til at fyre medarbejdere på grund af et faldende antal slagtninger og også DC-datterselskabet Friland er påvirket af den usikre markedssituation, hvor høje energi- og foderpriser udfordrer de økologiske leverandører, og adm. direktør Claus Hein håber på en hurtig normalisering af markedet.

”Vi oplever et fald i den efterspørgsel, der ellers har ligget højt i meget lang tid. Vi har virkelig brug for at få genskabt balancen mellem udbud og efterspørgsel. Vi gør alt, hvad vi kan hver eneste dag for at løfte salget af vores varer og udvide vores kundebase,” siger Claus Hein til Økologisk Nu.

Den nuværende markedssituation rokker dog ikke ved, at direktøren stadig har tillid til den strategi, som Friland vedtog sidste år. Af den fremgår det, at Friland frem mod 2026 sigter mod at øge antallet af slagtninger i et omfang, som skal gøre det muligt at øge omsætningen med 25 til 40 pct.

”Vi har en bred portefølje af kunder på en lang række markeder, ligesom vi arbejder på at øge forædlingsgraden. Den strategi, vi har lagt, tror vi fortsat på,” siger direktør i Friland, Claus Hein, som ikke ønsker at løfte sløret for salgsudviklingen, som traditionen tro bliver offentliggjort i forbindelse med Frilands årsmøde i november.

Søsætter ny økologi-kampagne

I uge 38 har Friland skudt gang i en ny kampagne for Friland Økologi.

”Det bliver med et større fokus på de økologiske produkter. Med andre ord bliver vi mere produktorienterede i vores markedsføring, og det handler om, at vi fra indsigter ved, at Friland har et meget stærkt brand – ja faktisk er Friland blandt de stærkeste brands i Danish Crown – og målet er at forbrugerne skal forbinde Friland med de frilandsprodukter, de ser i køledisken, når de køber ind,” skriver Claus Hein i dag i en meddelelse til leverandørerne.

I forbindelse med kampagnen, ruller Friland hen over efteråret flere nye etiketter ud på produkterne, hvor det er leverandørerne, som pryder forsiden.

”At der står en rigtig landmand,- og eller kvinde bag vores produkter, ved vi, er en genkendelighed og transparens, som forbrugerne godt kan lide.”

Flere artikler fra samme sektion

Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere

Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.

22-11-2024 6 minutter Plantebaserede fødevarer

Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig

Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.

22-11-2024 5 minutter Skovbrug og juletræer,   Forbrug,   Miljø

Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S

Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.

22-11-2024 5 minutter Kødproduktion