Annonce
Annonce
Europas største detailkæde vil fremskynde omlægningen til økologi
Den stigende efterspørgsel på økologiske varer får nu detailkæden Carrefour til at indtræde i et crowdfunding-projekt, der skal hjælpe landmænd med bl.a. at lægge om til økologi.

Detailgiganten Carrefour indtræder i et crowdfunding-projekt, der skal hjælpe landmændene med at finansiere en omstilling til mere bæredygtighed, herunder økologisk produktion. Foto: Petit_Louis/flickr/CC2.0
Økologiens popularitet og forbrugernes stigende fokus på bæredygtighed får nu Carrefour - Europas største detailkæde - til at indtræde i crowdfundingprojektet 'MiiMOSA Transition' sammen med bl.a. fødevarevirksomheden Danone.
Projektet skal rejse midler, som skal understøtte landmændenes omlægning til mere bæredygtige landbrugsformer, herunder økologi. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
På MiiMOSAs hjemmeside kan producenter søge om midler, så de kan nå i mål med deres idéer om en mere bæredygtig produktion eller afsætning. Eksempelvis har en af ansøgerne indtil videre indsamlet godt 50.000 euro, godt 373.000 kr., til sit projekt om at producere en måltidskasse udelukkende med økologiske råvarer.
"Vores samarbejde med Carrefour er et bevis på det paradigmeskifte, vi ser inden for finansieringen af landbruget og fødevarer," siger Florian Breton, stifter af MiiMOSA, i en pressemeddelelse.
Virksomhederne vil i første omgang samlet set skyde 10 mio. euro i projektet, knap 75 mio. kr., som har en målsætning om at nå 100 mio. euro - 747 mio. kr. - de næste fire år, i takt med at flere parter kommer til.
"Vores tilslutning til MiiMOSA er en milepæl for Carrefour som led i kædens opbakning til at støtte landbrugets omstilling. Det er noget, som såvel vores produktionspartnere som vores kunder har ønsket," siger kædens generalsekretær, Laurent Vallée, i en pressemeddelelse.
Carrefour har desuden lagt en femårig strategi, der skal øge salget af økologiske varer. Kædens målsætning er at omsætte for fem mia. euro, godt 37 mia. kr., i 2022 - til sammenligning omsatte den for 1,8 mia. euro, godt 13 mia. kr, fra økologien i 2018.
Flere artikler fra samme sektion
De gamle grøntsagssorter er i høj kurs hos kokkene i Bankdatas kantine
Hvis du tror, at en gulerod er en gulerod, kan du godt tro om igen. Det viser erfaringerne fra bistroen i Bankdata, der er ambassadørkøkken for nogle af de gamle hjemmehørende kulturplanter, som mere højtydende sorter har fortrængt fra de danske menukort.
Ambassadørkorps giver nyt liv til gamle grøntsagssorter
Foreningen for OriGENaler har succes med at lave
bevaringsarbejde med kniv og gaffel.
Madland Festival vil samle madsystemets ypperste frontløbere
Fra 1.-4. maj inviterer Danmarks madpolitiske festival til gårdbesøg, samtaler, film, frokostpauser, fredagsbar og fejringer i og omkring København, på Stevns og i år også i Aarhus.