Annonce

Annonce

Opslag fra bogen Fra madspild til måltid

Fra madspild til måltid viser, hvordan man kan minimere madspildet i de private husholdninger. Foto: Coop

Coops Grønne veje udgiver digital håndbog om at mindske madspild

En stor del af det danske madspild sker hjemme i de private husholdninger, som Coop nu giver ny inspiration til, hvordan det er muligt at mindske madspildet.

Flere end 400 Coop-medlemmer har bidraget med opskrifter og tips til Coops nye digitale håndbog, som skal være med til at mindske madspildet i de danske husholdninger.

Håndbogen ”Fra madspild til måltid – tips og viden der redder maden” kan gratis til download på grønneveje.dk fra 29. oktober. Bogen er udgivet af Coops Grønne Veje, hvor de 8500 tilmeldte Coop-medlemmer er med til at omsætte klimaudfordringer til konkrete handlinger, mens Coops huskok Claus Holm redder resterne med opskrifter på dejlig mad og god samvittighed.
Håndbog er kommet til verden i bedste kooperative ånd og udgives på klimavenlig manér kun digitalt.

"Det er sådan, at detailhandlen står for knap 12 pct. af det samlede danske madspild, mens de private husholdninger står for cirka 30 pct. Det giver derfor rigtig god mening at hjælpes ad, så vi sammen kan minimere madspildet betydeligt. Coop er en andelsforening og er ejet af medlemmerne. Sammen vælger vi de grønne veje, vi vil gå, og de lokale initiativer, vi vil sætte i gang,” siger Coops formand Lasse Bolander i en pressemeddelelse.

Flere artikler fra samme sektion

Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder

Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.

20-02-2025 6 minutter Dagligvarehandel

Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris

Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.

19-02-2025 5 minutter Øko-prisen

Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage

Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.

17-02-2025 2 minutter Grise,   Økonomi