Annonce

Annonce

En kvinde ser på en hylde med bælgfrugter

Fødevarestyrelsen forventer at kunne fremlægge en model for klimamærkning af fødevarer i løbet af det kommende forår. Foto: Moment Studio

Klimamærke på fødevarer bliver udskudt

Modellen til et klimamærke på fødevarer bliver ikke som lovet præsenteret inden jul pga. den langvarige regeringsdannelse.

Klimamærkets arbejdsgruppe nedsat af fungerende fødevareminister Rasmus Prehn (S) skulle have præsenteret en model til klimamærkning på fødevarer, men det bliver nu udskudt. Det skyldes folketingsvalget og den langvarige regeringsdannelse, lyder forklaringen fra Fødevarestyrelsen i et svar til altinget.dk.

Arbejdet har været sat på pause, siden valget blev udskrevet, og styrelsen forventer i stedet, at arbejdsgruppen kan blive færdig med sit arbejde i løbet af foråret 2023.

Arbejdsgruppen består af styrelsen selv og dele af fødevarebranchen, og hensigten er, at gøre det nemmere for danske forbrugere at træffe klimavenlige valg, når de køber ind.

Den grønne tænketank Concito siger til altinget.dk, at det er ærgerligt, at arbejdet udskydes, men at det ikke er "noget stort problem".

Flere artikler fra samme sektion

Fonde giver langt flere penge til at promovere kød end planter

Landbrugets afgiftsfonde bruger fire gange så mange penge på at markedsføre animalske fødevarer som plantebaserede produkter. Det får kritik fra Klimarådet.

26-01-2023 2 minutter Afsætning

Nu vil myndighederne screene flere fødevarer for PFAS

På baggrund af en rapport om fund af PFAS i økologiske æg har fødevareminister Jacob Jensen (V) besluttet, at Fødevarestyrelsen skal undersøge flere fødevarer for muligt indhold af PFAS.

26-01-2023 2 minutter Politik,   Miljø

Efter fund i udlandet: Nu vil Miljøstyrelsen undersøge, om pesticider herhjemme indeholder PFAS

I USA har man fundet PFAS-stoffer i landbrugets pesticider. Nu vil Miljøstyrelsen undersøge, om de sundhedsskadelige stoffer også er tilsat pesticider brugt herhjemme.

26-01-2023 4 minutter Miljø,   Pesticider