Annonce

Annonce

En kvinde ser på en hylde med bælgfrugter

Fødevarestyrelsen forventer at kunne fremlægge en model for klimamærkning af fødevarer i løbet af det kommende forår. Foto: Moment Studio

Klimamærke på fødevarer bliver udskudt

Modellen til et klimamærke på fødevarer bliver ikke som lovet præsenteret inden jul pga. den langvarige regeringsdannelse.

Klimamærkets arbejdsgruppe nedsat af fungerende fødevareminister Rasmus Prehn (S) skulle have præsenteret en model til klimamærkning på fødevarer, men det bliver nu udskudt. Det skyldes folketingsvalget og den langvarige regeringsdannelse, lyder forklaringen fra Fødevarestyrelsen i et svar til altinget.dk.

Arbejdet har været sat på pause, siden valget blev udskrevet, og styrelsen forventer i stedet, at arbejdsgruppen kan blive færdig med sit arbejde i løbet af foråret 2023.

Arbejdsgruppen består af styrelsen selv og dele af fødevarebranchen, og hensigten er, at gøre det nemmere for danske forbrugere at træffe klimavenlige valg, når de køber ind.

Den grønne tænketank Concito siger til altinget.dk, at det er ærgerligt, at arbejdet udskydes, men at det ikke er "noget stort problem".

Flere artikler fra samme sektion

Organisationer går sammen for at redde Det Økologiske Spisemærke

Flere organisationer opfordrer nu kraftigt regeringen til at finde en ny og langsigtet finansiering af Det Økologiske Spisemærke, når den på torsdag præsenterer sin strategi for økologi for forligskredsen.

28-11-2023 5 minutter Det Økologiske Spisemærke

Finansloven giver dødsstødet til Det Økologiske Spisemærke

Tyskland har netop kopieret det danske økologiske spisemærke, og Storbritannien overvejer det. Nu har et flertal bag finansloven imidlertid valgt at fjerne alle midler til at drive mærket. "Økologistrategien er ikke det papir værd, den bliver skrevet på," lyder det fra Økologisk Landsforening.

Stort nederlag til skrappere pesticidlov: »Det er en mørk dag for miljøet«

Et lovforslag i EU om at halvere brugen af sprøjtegifte led et eftertrykkeligt nederlag i parlamentet. Dermed er en central søjle i EU's 'Green Deal' i ruiner.

24-11-2023 5 minutter Pesticider,   EU,   Miljø