Annonce

Annonce

Et kig ned til efterafgrøderne

Økologisk Landsforening har brug for økologernes hjælp i et nyt projekt; foreningen vil gerne vide, hvor meget landmændene ved om klimavenlig planteavl, og hvad de gør på bedriften i praksis. Foto: Irene Brandt

Hvor meget ved du om klimavenlig planteavl? Deltag i konkurrencen her

Økologisk Landsforening igangsætter nu et klimaprojekt, hvor du som landmand kan blive klogere på, hvordan man laver klimavenlig planteavl - og vi har brug for din hjælp.

De store udfordringer, vi står overfor pga. klimaforandringer, stiller også krav til fremtidens planteavl. For at forberede landmændene herpå, igangsætter Økologisk Landsforening projektet 'Klimaoptimeret Planteavl i praksis', som gennem oplysning, videndeling og erfaringsudveksling formidler den nyeste viden om, hvordan man som planteavler laver en klimaoptimeret planteavl anno 2022.

Allerede nu i projektets start er vi meget interesserede i at vide, hvor meget viden økologiske landmænd har om klimavenlig planteavl, hvorfor vi vil opfordre dig til at deltage i vores spørgeskemaundersøgelse her, og så deltager du samtidig i konkurrencen om gode flasker dansk økologisk rødvin. For at deltage i konkurrencen, er det et krav, at du er økologisk landmand.

I den korte undersøgelse spørger vi om, hvilket kendskab du har som landmand til klimavenlig planteavl, og hvad du allerede gør i praksis.

Når spørgeskemaundersøgelsen lukker d. 1. juni, vil der blive udtrukket to vindere.

Projektet er finansieret af Promilleafgiftsfonden for landbrug og udføres af Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Mangel på økologisk udsæd

Der er mangel på økologisk udsæd dette forår, og for flere arter er der udsolgt af økologisk såkorn. Det gælder bla. havre og vårbyg. På den baggrund har Landbrugsstyrelsen ændret klassifikationen for flere arter til ”Til bekræftelse” i OrganicXseeds (OXS).

22-03-2024 3 minutter

Ny metode til grødeskæring kan være til gavn for både miljø og landmænd

Gennem et stort forskningsprojekt lavet på 65 strækninger i fynske vandløb i samarbejde med 130 lodsejere, er det fundet en ny grødeskæringsmetode, der både er til gavn for miljøet og lodsejernes afvandingsinteresser.

21-03-2024 3 minutter

Sådan lagrer du kulstof og skaber en mere frugtbar jord

FAGLIGT TALT: Jorder, hvor man arbejder med at lagre kulstof, kommer ind i en positiv spiral, som gradvist gør dem mere robuste over for klimapåvirkninger og i stand til at afbøde virkningerne af ekstrem nedbør og tørke på planter.

14-03-2024 4 minutter Fagligt talt,   Jordfrugtbarhed,   ØkologiRådgivning Danmark