Annonce

Annonce

Hvor meget ved du om klimavenlig planteavl? Deltag i konkurrencen her

Økologisk Landsforening igangsætter nu et klimaprojekt, hvor du som landmand kan blive klogere på, hvordan man laver klimavenlig planteavl - og vi har brug for din hjælp.

28. april 2022
Læsetid: 1 minutter
Et kig ned til efterafgrøderne

Økologisk Landsforening har brug for økologernes hjælp i et nyt projekt; foreningen vil gerne vide, hvor meget landmændene ved om klimavenlig planteavl, og hvad de gør på bedriften i praksis. Foto: Irene Brandt

De store udfordringer, vi står overfor pga. klimaforandringer, stiller også krav til fremtidens planteavl. For at forberede landmændene herpå, igangsætter Økologisk Landsforening projektet 'Klimaoptimeret Planteavl i praksis', som gennem oplysning, videndeling og erfaringsudveksling formidler den nyeste viden om, hvordan man som planteavler laver en klimaoptimeret planteavl anno 2022.

Allerede nu i projektets start er vi meget interesserede i at vide, hvor meget viden økologiske landmænd har om klimavenlig planteavl, hvorfor vi vil opfordre dig til at deltage i vores spørgeskemaundersøgelse her, og så deltager du samtidig i konkurrencen om gode flasker dansk økologisk rødvin. For at deltage i konkurrencen, er det et krav, at du er økologisk landmand.

I den korte undersøgelse spørger vi om, hvilket kendskab du har som landmand til klimavenlig planteavl, og hvad du allerede gør i praksis.

Når spørgeskemaundersøgelsen lukker d. 1. juni, vil der blive udtrukket to vindere.

Projektet er finansieret af Promilleafgiftsfonden for landbrug og udføres af Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Ingen genveje til flotte økojordbær: ”De skal luges i bund i foråret”

En jordbæravler i Norddjurs er en af de økologiske jordbæravlere, der holder stand trods en generel nedgang i branchen. Jordbæravler Dennis Weigelt Pedersen er samtidig planterådgiver i Innovationscenter for Økologisk Landbrug med ’hands-on’ erfaring fra egen avl. Her er hans bud på, hvordan man sikrer en stabil afgrøde.

Den 22-årige grisehvisker kan stadig lære sin snart 60-årige far noget om grise

Mathilde Munch har lært sin far meget om dyrevelfærd, selv om han har haft griseproduktion i over 25 år. Hun har et helt særligt blik for dyrene, mener hendes forældre.

15-04-2025 12 minutter Dyrevelfærd,   Tema: Det gode dyreliv,   Grise

15 års erfaring har bekræftet husdyrekspert i, at grise sætter pris på en høflig tone

Omsorg for grisene og naturlige forhold giver gode vilkår for, at relationen mellem landmand og dyr trives, men der er også dilemmaer i den økologiske produktion. Heldigvis er der fremskridt i arbejdet med at løse det formentlig største dilemma: Pattegrise, der dør i farehytterne.

15-04-2025 8 minutter Dyrevelfærd,   Grise