Udvidelse af nyt biogasanlæg er en håndsrækning til økologer
Et biogasanlæg nær Rødding bliver det første fællesejede anlæg med en ren økologisk linje.

Udvidelsen af Linkogas' bioanlæg i Tornum har kostet 115 mio. kr. Det er ikke det pågældende anlæg, der ses på billedet. Foto: Colourbox
Fredag indvies udvidelsen af Linkogas' biogasanlæg i Tornum nær Rødding. Udvidelsen har kostet 115 mio. kr. og omfatter blandt andet etableringen af et økologisk anlæg, der kommer til at køre adskilt fra det eksisterende anlæg.
Dermed bliver anlægget det første fællesejede biogasanlæg i Danmark, der etablerer en økologisk linje, skriver jv.dk.
Den økologiske afdeling er klar fra oktober, og omtrent 20 økologer har indgået en aftale med Linkogas. Det nye økologiske anlæg består af en modtagerhal, tre forlagertanke, tre rådnetanke, fem efterlagertanke, et hygiejniseringsanlæg, et luftrensningsanlæg og et glashus.
Ifølge energy-supply.dk kan anlægget aftage 200.000 ton om året.
Danske Banks landechef for landbrug Pernille Stenstrup Christiansen foretager den officielle indvielse, og der vil desuden være taler af folketingsmedlem Anni Matthiesen (V), borgmester Egon Fræhr (V), formanden for Biogasbranchen, Henrik Høegh og projektrådgiver Jesper Arendt Andersen.
Flere artikler fra samme sektion
Tørkeindekset har aldrig været så højt så tidligt på året
Det har været et usædvanligt tørt forår indtil videre, og tørkeindekset har nu ramt et niveau, der ikke er målt lignende på denne tid af året. Danmark er et af de lande i Europa, der er hårdest ramt af tørke.
Virksomhed fjerner klimaskadeligt spagnum fra sit sortiment og erstatter det med et økologisk produkt
Det ødelægger biodiversiteten og udleder CO2 i store mængder, når spagnum graves op. Derfor vælger Materialepladsen nu at fjerne produktet fra alle pladser og erstatte det med økologisk pilekompost. Ifølge direktøren er det et spørgsmål om tid, før et forbud mod spagnum rammer Danmark.
Regenerativt jordbrug: Tre bud på hvordan man forstyrrer jorden mindst muligt
FAGLIGT TALT: Her er tre bud på, hvordan økologer kan bearbejde jorden efter de regenerative principper med minimal forstyrrelse og samtidig opnå kontrol med rodukrudt.