Annonce
Annonce
Tilbud om gratis økologiske omlægningstjek i Norddjurs Kommune
Pressemeddelelse
Økologisk Landsforening tilbyder gratis omlægningstjek til interesserede landmænd i Norddjurs Kommune. Udvikling og vækst er i fokus, og den stigende interesse for økologiske varer hos forbrugerne kan gøre, at omlægning til økologi kan give god mening for den enkelte landmand.

Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version. Foto: Joachim Plaetner Kjeldsen
Økologisk Landsforening vil sammen med Norddjurs Kommune tilbyde gratis, uforpligtende omlægningstjek til landmænd, der ikke allerede er økologiske.
”Det glæder mig, at Norddjurs Kommune er en del af dette tilbud om gratis omlægningstjek. Over 12 % af danskernes fødevareindkøb er økologiske, og stadig flere prioriterer, at det er danskproduceret. Vi har derfor brug for økologiske producenter inden for alle produktionsgrene. Det gælder både de store og de små. De, som producerer til videre forarbejdning og afsætning, samt de, som selv varetager det hele fra jord til bord,” fortæller Jens Peter Hermansen, der er projektleder i Økologisk Landsforening.
“Interessen for økologiske produkter vokser, og for mange landmænd kan det måske have en interesse at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Det vil Norddjurs Kommune gerne støtte op om. Øget økologisk drift kan bidrage positivt til mere biodiversitet, beskyttelse af grundvandet og en udvidelse af det lokale udbud af økologiske produkter – Alle tiltag der understøtter den bæredygtige omstilling i vores kommunen,” siger Niels Basballe, næstformand for miljø- og teknikudvalget i Norddjurs Kommune
En anledning til at afsøge muligheder
Det er Økologisk Landsforening, der foretager omlægningstjekkene, der er betalt af Fonden for Økologisk Landbrug. Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.
”Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid,” forklarer Jens Peter Hermansen.
Ejere af landbrug og gartnerier over 2 hektar vil modtage brev med tilbuddet i deres e-boks.
Økologisk Landsforening vil senere følge op med telefonisk kontakt.
Bemærk, at tilbuddet gælder så længe, der er fondsfinansiering til det. Vi håber dog på, at alle interesserede i Norddjurs Kommune vil kunne få et gratis omlægningstjek.
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.
Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«
Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.
Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.
Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.