Annonce

Annonce

So med smågrise mellem træer

Der er mange former for skovlandbrug, og Carolina Yang vil gerne samle så mange oplysninger som muligt for at kunne belyse udviklingen af skovlandbruget bedst muligt. Foto: Joachim Kjeldsen

Kandidatstuderende efterlyser landmænd med erfaringer i skovlandbrug

Carolina Yang søger kontakt til landmænd, som vil bidrage med deres erfaringer til hendes speciale om en landbrugsform, som vinder voksende indpas i Danmark.

Af Carolina Yang, kandidatstuderende på Sveriges landbrugsuniversitets agroskovbrugsuddannelse.


I sidste semester var jeg på udveksling på Københavns universitet. Min tid i København udvidede min viden om bæredygtige fødevaresystemer, og inspirerede mig til at skrive speciale omhandlende skovlandbrug.

Skovlandbrug er en integration af vedproduktion i en afgrøde- og/eller husdyrproduktion. Mit speciale er et komparativt studie af udviklingen inden for skovlandbrug i Danmark og Sydsverige, for at forstå muligheder og udfordringer for tempereret agroskovbrug i disse regioner.

Carolina Yang studerer på Sveriges landbrugsunversitets agroskovbrugsuddannelse, hvor hun skriver speciale om skovlandbrug

Som del af projektet er der udarbejdet et  spørgeskema om landmænds opfattelse af skovlandbrugssystemer.

Hvis du er gårdejer, som i øjeblikket forvalter et produktionssystem, vil jeg meget gerne høre fra dig og være taknemlig, hvis du vil udfylde dette spørgeskema.

Du er velkommen, uanset hvilket produktionssystem du bruger – uanset om du pt. praktiserer skovlandbrug eller om dit landbrug producerer afgrøder, husdyr og/eller træ. Din stemme og mening er meget værdifuld for projektet.

Det tager maks 10 minutter at udfylde skemaet, som består af spørgsmål omhandlende din nuværende gård, efterfulgt af spørgsmål omhandlende forskellige landbrugsaspekter i produktion, miljøkvalitet og socioøkonomiske kvaliteter. Spørgeskemaet er tilgængeligt indtil den 30. juni.

Spørgeskemaet er anonymt. De indsamlede svar vil blive håndteret i overensstemmelse med GDPR, og vil kun blive brugt til dette specifikke projekt. Til gengæld for din deltagelse og hjælp vil jeg gladelig dele resultatet af mit speciale.

Hvis du har spørgsmål om spørgeskemaet eller projektet generelt, eller gerne vil følge op på mit projekt, så tøv ikke med at kontakte mig på: +46 738-47 51 93 eller cayg0001@stud.slu.se

Flere artikler fra samme sektion

Økologisk kornforædler: Konventionelle kornsorter er ensartede. Det er skidt for biodiversiteten og vores ernæring

En af årsagerne til biodiversitetskrisen er, at vi dyrker for få forskellige afgrøder i landbruget, og at de er for ensartede. Det skaber både problemer i naturen og ernæringsproblemer, fordi vi kommer til at spise for ensidigt, mener Anders Borgen, der arbejder på at udvikle robuste kornsorter til økologien. Særligt én af hans sorter hitter hos surdejsentusiaster.

02-12-2024 9 minutter Planteavl,   Udbytte og jordbearbejdning

Jordnørd fik en aha-oplevelse, da han blev rådet til at lugte til jorden

For ti år siden fik Hervé Lognonné en aha-oplevelse, da han besøgte en køkkenhave. Det ændrede fuldstændig hans syn på, hvordan man vurderer, om jorden er sund, og han advarer mod den gængse måde at dyrke jorden på i dag.

26-11-2024 12 minutter Regenerativt landbrug,   Jordfrugtbarhed

Dit økologiske æble kan snart blive dyrket med hjælp fra myrer

Myren kan blive et værdifuldt nyttedyr i den økologiske frugtproduktion, da de bekæmper både plantesygdomme og jager skadedyr. Et nyt projekt skal nu udvikle metoder til at integrere skovmyrer i plantager.

26-11-2024 4 minutter Nyttedyr,   Frugt, bær, grønt,   Forskning