Annonce
Annonce
Der er mange dyreunger i agerlandet, når der skal høstes, og det øger risikoen for, at dyrene køres ihjel. Der er flere tiltag, som landmanden kan gøre for at undgå disse ulykker. Foto: Colourbox
Pas på markvildt når du høster - her er gode råd
Fra maj til slutningen af juli er der mange dyreunger i agerlandet. Landbrugsstyrelsen har netop opdateret sin vejledning om, hvordan man undgår at ramme markvildt, når man høster.
Dette er en pressemeddelelse fra Landbrugsstyrelsen. Den er ikke journalistisk bearbejdet af redaktionen.
Du kan gøre meget for at minimere påkørsler og skader på vilde dyr. Landbrugsstyrelsen har netop opdateret vejledningen ”Undgå at skade vildt ved høst - Inspiration til landbrugere 2022” med den nyeste viden.
En indsats for at undgå høstskader på dyrevildt, er også en indsats for arbejdsmiljøet og kvaliteten af dine høstede afgrøder. I vejledningen kan du læse om skræmmemidler, køremønster, afsøgning med drone og meget mere.
Gå til vejledningen ”Undgå at skade vildt ved høst - Inspiration til landbrugere 2022”
Vejledningen er opdateret i samarbejde med SEGES og Dansk Jægerforbund.
3 tips fra pjecen
Tænk på, hvordan du slår en mark, hvis du skal skårlægge det hele på en gang. Undgå at starte med at slå langs de hegn, hvor dyrene kommer fra. Er der for stor afstand mellem marken og hegnet, vil dyrene flygte længere ind på marken eller trykke sig i jorden. Giv i stedet dyrene en flugtmulighed. Se en trin-for-trin guide i vejledningen.
Der er kommet nye muligheder med teknologier som kamera eller sensorer, der kan monteres på traktoren, så du bliver advaret, hvis du nærmer dig et dyr på marken.
De gode gamle praktiske råd gælder stadig. Brug f.eks. pinde med sølvpapir eller afsøg arealet med en hund aftenen før høst.
Flere artikler fra samme sektion
Økologisk kornforædler: Konventionelle kornsorter er ensartede. Det er skidt for biodiversiteten og vores ernæring
En af årsagerne til biodiversitetskrisen er, at vi dyrker for få forskellige afgrøder i landbruget, og at de er for ensartede. Det skaber både problemer i naturen og ernæringsproblemer, fordi vi kommer til at spise for ensidigt, mener Anders Borgen, der arbejder på at udvikle robuste kornsorter til økologien. Særligt én af hans sorter hitter hos surdejsentusiaster.
Jordnørd fik en aha-oplevelse, da han blev rådet til at lugte til jorden
For ti år siden fik Hervé Lognonné en aha-oplevelse, da han besøgte en køkkenhave. Det ændrede fuldstændig hans syn på, hvordan man vurderer, om jorden er sund, og han advarer mod den gængse måde at dyrke jorden på i dag.
Dit økologiske æble kan snart blive dyrket med hjælp fra myrer
Myren kan blive et værdifuldt nyttedyr i den økologiske frugtproduktion, da de bekæmper både plantesygdomme og jager skadedyr. Et nyt projekt skal nu udvikle metoder til at integrere skovmyrer i plantager.