Annonce

Annonce

Lørdag den 13. juni kan interesserede lære om biernes liv, og hvordan man selv begynder som biavler, når Økologiens Have i Odder giver en rundvisning.

Økologiens Have åbner igen efter corona-nedlukning

Økologiens Have nær Aarhus åbner igen for rundvisninger og indleder med undervisning i biernes liv og gode råd, hvis man selv overvejer at starte biavl.

Efter at have været lukket ned på grund af corona-pandemien åbner Økologiens Have i Odder nær Aarhus igen for besøgende. 

Lørdag den 13. juni vil der således være rundvisning med Peter Bartoldi fra Odder Biavlerforening, som viser rundt i undervisningsbigården og fortæller om biernes liv. 

Bigården bliver drevet af Odder Biavlerforening som en almindelig bigård med ca. 10 stader - både moderne stader og mere traditionsrige stader. Driften er baseret på pesticidfri sygdomsbekæmpelse. Der er også et observationsstade, hvor man kan følge en bi-families liv i stadet sikkert gemt væk bag en glasrude.

Biavleren vil vise bierne frem og fortælle om deres liv fra æg til voksenstadie, og han kommer med gode råd og vejledning til dem, der tænker på selv at starte biavl.

Økologiens Haves café sælger honning indhøstet i bi-gården. 

Det er gratis at deltage, når man har betalt indgang til haven. Tilmelding er nødvendig på dette link: https://www.okologienshave.dk/kursusbetaling/biernes-verden

Flere artikler fra samme sektion

Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort

ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.

Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige

Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.

20-11-2024 7 minutter Næringsstoffer,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal

DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.

13-11-2024 7 minutter Klima