Annonce

Annonce

Screenshot der viser forsiden på hjemmesiden økokataloget.dk

Økokataloget giver rådgivere og gartnere et overblik over reglerne inden for økologisk jordbrug. Screenshot: Økokataloget.dk

'Økokataloget' giver gartnere overblik

En ny hjemmeside viser gartnere, hvilke midler der må bruges i det økologiske jordbrug.

Det seneste halvandet år har Økologisk Landsforening samarbejdet med GartneriRådgivningen og SEGES om at lave en samlet oversigt over, hvilke midler der må bruges i det økologiske jordbrug. Her tænkes specielt på gødningsprodukter, plantebeskyttelse og jordforbedringsprodukter.

Arbejdet er nu færdigt, og resultatet kan ses på www.økokataloget.dk.

"Håbet er, at listen løbende kan udvides og være det sted, man som producent eller rådgiver kan få det samlede overblik. Nu er platformen i hvert fald skabt," udtaler økologikonsulent Jens Peter Hermansen fra Økologisk Landsforening.

Specielt inden for gartneri og frugtavl udbydes der rigtig mange produkter, og det har været uoverskueligt for både producenter og rådgivere at danne sig et overblik over udbudet, og ikke mindst hvilke muligheder der har været for at anvende tilladte midler.

Det overblik kan rådgivere og gartnere nu få via den nye portal, der samler de fire hovedgrupper:

  • Gødning og jordforbedring

  • Plantebeskyttelse

  • Frø

  • Lovgivning

Flere artikler fra samme sektion

Solceller på marken kan øge biodiversiteten og tiltrække truede fugle

Solcellefarme kan være habitater for truede fugle, hvis de forvaltes rigtigt. Et nyt britisk studie viser, at landbrugsmarker med solceller og varieret natur har langt flere fugle og højere biodiversitet end intensivt dyrkede marker - samtidig kan de sikre landmanden en stabil indkomst.

21-02-2025 4 minutter Energi,   Udland,   Forskning

Forskningsprojekt om grise søger deltagere

Øget fravænningsvægt giver mere robuste dyr, som kan give et større økonomisk afkast. Innovationscenter for Økologisk Landbrug sætter i et nyt projekt fokus på fodring af pattegrise i faremarken og vil derfor gerne have input fra landmændene selv.

19-02-2025 2 minutter Grise,   Forskning,   Foder

Ny udvikling for fugleinfluenza i amerikanske køer er en "game changer", siger dansk professor

Det tyder på, at en vildfugl nu for tredje gang har smittet en ko med fugleinfluenza i USA, og det skærper risikovurderingen. Endnu er der ikke påvist fugleinfluenza i kvæg herhjemme, men myndighederne holder øje.

18-02-2025 8 minutter Sygdom,   Kvæg