Annonce
Annonce
Øko-Træf sætter fokus på selvforsyning
I juni afvikles det årlige Øko-Træf, hvor landmænd kan møde hinanden, firmaer og rådgivere og diskutere de faglige udfordringer, som den økologiske drift byder på.

Årets Øko-Træf afholdes den 11. juni hos den økologiske mælkeproducent Alfred Kloster.
Temaet ved dette års Øko-Træf, som Velas og ØkologiRådgivning Danmark sammen arrangerer den 11. juni, er proteinafgrøder og selvforsyning på kvægbedriften.
"Selvforsyning med protein er en problemstilling, som er blevet ekstra aktuel og nærværende det seneste år, da sojamarkedet er lagt ned af corona. Vi har fokus på at finde danske alternativer, der fungerer i praksis med en fornuftig økonomi for landmanden," siger plantechef Claus Østergaard, ØkologiRådgivning Danmark om baggrunden for valget af temaet, som også har økonomiske og klimamæssige perspektiver.
Deltagerne vil i demonstrationsmarken kunne se og høre rådgivere fortælle om hvordan, de med størst chance for succes kan dyrke proteinafgrøder, og hvordan græsmarken kan tunes med hensyn til både mængde og kvalitet.
I udstillingsområdet vil omkring 30 maskin-, frø- og foderfirmaer vise nye og aktuelle produkter.
Claus Østergaard håber, at mange vil vælge at lægge vejen forbi Aulum og tanke ny inspiration på Øko-Træf, der afholdes hos økologisk mælkeproducent Alfred Kloster. Program og udstillerliste kan ses på arrangørernes hjemmesider.
Flere artikler fra samme sektion
Årets første tilfælde af fuginfluenza rammer hobbybesætning
I Gundsømagle er en besætning med 24 høns ramt af fugleinfluenza. Alle høns bliver aflivet, og Fødevarestyrelsen har oprettet restriktionszoner for alle ejere af fjerkræ inden for zonerne.
Ko med kalv-systemer vinder indpas i større malkebesætninger: »Det her er meget sjovere at passe«
Flere og flere kvægbesætninger forsøger i disse år at holde kalvene længst muligt hos deres ko eller en ammetante. Det kræver nye måder at indrette staldene på, men kan til gengæld give bedre dyrevelfærd og mere fleksibilitet i arbejdstiden.
Vildsvinebesøg hos økogrise kostede landmand næsten 300.000 kr.
Efter et uventet ornebesøg hos en flok fritgående økogrise måtte en landmand aflive dyrene, og den øvrige besætning fik seks ugers salgsstop. Det kostede op mod 300.000 kr., men kunne være blevet meget dyrere.