Annonce

Annonce

En kvinde med mundbind og visir taler med en bilist, der holder stille

Danske arbejdsgivere bør hjælpe udenlandsk arbejdskraft med at blive testet for covid-19, lyder opfordringen fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S). Foto: Sgt. Caleb Vance/U.S. Air National Guard/flickr/CC-BY-2.0

Minister: Få corona-testet udenlandsk arbejdskraft

Beskæftigelsesministeren opfordrer danske virksomheder til at få indrejsende udenlandske medarbejdere corona-testet, også selvom de ikke har symptomer.

I et brev fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) til Arbejdsmiljørådet, opfordres alle arbejdsgivere med udenlandsk arbejdskraft kraftigt til at hjælpe med at få deres udenlandske arbejdstagere testet for covid-19.

Det skriver Landbrugsavisen, som har set brevet.

"Jeg vil derfor kraftigt opfordre alle arbejdsgivere med udenlandsk arbejdskraft til at orientere sig i det vedlagte vejledningsmateriale og hjælpe med at videregive information til arbejdstagere, der indrejser fra udlandet og til at hjælpe med det praktiske i forbindelse med testning," står der i brevet.

Regeringen besluttede før sommerferien, at det skulle være muligt for indrejsende udenlandsk arbejdskraft at blive testet for covid-19 - også selvom man ikke udviste symptomer.

Et tiltag, som regeringen indførte, da den valgte ikke at gøre det obligatorisk for udenlandsk arbejdskraft at selvisolere sig eller at blive testet under første del af corona-krisen.

Tiltaget betyder, at indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark har samme mulighed for at blive testet som borgere med bopæl i Danmark.

Landbrug & Fødevarer støtter op om ministerens opfordring og mener, at alle landmænd med internationale ansatte bør gøre brug af tilbuddet.

Flere artikler fra samme sektion

Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige

Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.

20-11-2024 7 minutter Næringsstoffer,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal

DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.

13-11-2024 7 minutter Klima

Rådgiver: Skovlandbrug kan være landbrugets columbusæg

Både forskere og landets største skovlandbruger er enige om at konceptet skovlandbrug kan være et vigtigt redskab til at løse nogle af landbrugets klima- og miljømæssige udfordringer. At dømme efter fremmødet til ’Skovlandbrugsdag 2024’ er interessen for fænomenet stort. Direktøren for ØkologiRådgivning Danmark kalder skovlandbrug for et columbus-æg.

12-11-2024 8 minutter Skovlandbrug,   Biodiversitet