Annonce

Annonce

Jens Peter Hermansen og Anja Rosengreen.

Med et omlægningstjek kan kommunens landbrugere få et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. På billedet ses Jens Peter Hermansen og Anja Rosengreen. Foto: Halsnæs Kommune

Landmænd i Halsnæs Kommune kan nu få tjek på økologien

Halsnæs Kommune tilbyder gratis omlægningstjek til kommunens landmænd i samarbejde med Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

Af Ekstern skribent
11. februar 2022, 00:00
Læsetid: 2 minutter

Dette er en pressemeddelelse. Den er ikke journalistisk bearbejdet af redaktionen.

Halsnæs Kommune arbejder hen mod at blive en endnu grønnere kommune. Det gælder også på landbrugsområdet.

Kommunens landmænd får i den kommende tid derfor et tilbud om et gratis gennemgang af, hvorvidt det kan betale sig for dem at omlægge til økologisk drift.

”Interessen for økologiske produkter vokser, og for mange landmænd kan det derfor være interessant at få undersøgt mulighederne for at omlægge sin bedrift til økologi. Dette vil Halsnæs Kommune gerne støtte op om. Øget økologisk drift harmonerer nemlig med kommunens mål om at blive grønnere, og det vil understøtte vores status som Nordsjællands bæredygtige fødevarecentrum,” siger Anja Rosengreen, formand for Udvalget for Klima, Natur og Miljø i Halsnæs Kommune.

En anledning til at afsøge muligheder

Det er Innovationscenter for Økologisk Landbrug, der foretager omlægningstjekkene, som finansieres af Fonden for Økologisk Jordbrug.

Et omlægningstjek består i et besøg af en landbrugsfaglig økologikonsulent, som sammen med landmanden gennemgår gårdens produktions- og afsætningspotentiale i en økologisk version.

”Omlægningstjekket giver den enkelte landmand, gartner eller frugtavler et overblik over, hvad en omlægning til økologisk produktion vil betyde på den konkrete ejendom. Nogle går i gang med det samme, og andre har økologi med i tankerne fremadrettet. Samtidig er det en anledning til at afsøge muligheder, når landmanden planlægger bedriftens fremtid,” forklarer projektleder Jens Peter Hermansen fra Innovationscenter for Økologisk Landbrug.

 Innovationscenter for Økologisk Landbrug vil følge op med telefonisk kontakt.

Flere artikler fra samme sektion

Fra 24 meter lang tunnel kan forskerne nu nærstudere planternes rødder

I en 24 meter lang tunnel under jorden kan forskere fra Københavns Universitet fremover få mere viden om, hvordan klimaforandringer med mere regn og tørke påvirker vores afgrøder.

12-07-2024 4 minutter Planteavl,   Forskning,   Klima

Lavbundsjorde til skue: Herregården Nørre Vosborg har officielt færdiggjort lavbundsprojekt på 88 ha eng

Engene omkring den historiske herregård Nørre Vosborg giver et billede af, hvordan store dele af det danske landskab vil se ud i fremtiden, hvis det foreløbige aftaleudkast fra trepartsforhandlingerne om en CO2-afgift føres ud i livet.

10-07-2024 4 minutter Klima

Klimatelt på Landsskuet: Skal marker fyldes med solceller, eller skal vi have atomkraft?

Som følge af det massive fokus på klimaforandringer og CO2-afgifter i landbruget er der rejst et 'klimatelt' til årets Landsskue i Herning. Her kan landmænd blive klogere på, hvordan netop deres bedrifter kan mindske CO2-aftrykket – f.eks. med hjælp fra foderadditiver, pointsystemer – og sågar atomkraft.

05-07-2024 7 minutter Landsskue