Annonce

Annonce

Årligt udbetales der mere end ni milliarder kroner i landbrugsstøtte, der er indberettet via Landbrugsstyrelsens it-system. Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsen får nye it-leverandører

Der er måske godt nyt til landmænd og konsulenter, der har været frustrerede over et ustabilt it-system, når der skal indsendes ansøgninger til Landbrugsstyrelsen. Styrelsen har nemlig skiftet it-leverandør for at sikre stabil drift.

Landbrugsstyrelsen har for nylig underskrevet en fireårig aftale med de to it-virksomheder Formpipe Software og Capgemini Danmark, der fremadrettet skal drifte it-systemet CAP-TAS.

Tidligere har tast-selv været plaget af et hav af udfordringer. Flere gange de seneste år har styrelsen været nødsaget til at udskyde ansøgningsfrister pga. tilbagevendende it-problemer, og det har skabt frustrationer for landmænd og konsulenter, der bl.a. bruger systemet til at indberette økologi og søge om tilskud. Det har samtidig flere gange ført til forsinkelser af udbetalinger af tilskud.

Den nye aftale skal sikre stabil drift samt rettidig udbetaling af landbrugsstøtten, står der på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

”Vi er rigtigt glade for den aftale, som vi har indgået med Formpipe og Capgemini Danmark. CAP-TAS- platformen spiller en vital rolle, når vi som myndighed skal løfte opgaven med at sikre, at landbrugsstøtten udbetales korrekt og rettidigt. Det er en kompleks opgave, der kræver et robust og fleksibelt it-system, så ændringer eller nye regler og krav nemt kan implementeres i udbetalingsprocessen. Aftalen med Formpipe og Capgemini Danmark sikrer, at vi også fremadrettet har et system, som kan klare opgaven,” siger vicedirektør for ressourcer i Landbrugsstyrelsen Jon Simonsen i en pressemeddelelse.

Overgangen til det nye samarbejde og drift af systemet sker i løbet af denne november.

Årligt udbetales der mere end ni milliarder kroner i landbrugsstøtte, der er indberettet via systemet.

Flere artikler fra samme sektion

Potentialet for at øge de økologiske udbytter er stort

ANALYSE: Kvælstof bestemmer den største del af de økologiske udbytter, og det er oftest den begrænsende ressource i en økologisk markplan. Fravær af pesticider koster også udbytter i en direkte sammenligning med konventionel planteavl. Det økologiske greb er at udmønte de grundlæggende økologiske principper til praktisk landmandskab, krydret med nye metoder og teknologier.

Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige

Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.

20-11-2024 7 minutter Næringsstoffer,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal

DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.

13-11-2024 7 minutter Klima