Annonce

Annonce

Årligt udbetales der mere end ni milliarder kroner i landbrugsstøtte, der er indberettet via Landbrugsstyrelsens it-system. Foto: Colourbox

Landbrugsstyrelsen får nye it-leverandører

Der er måske godt nyt til landmænd og konsulenter, der har været frustrerede over et ustabilt it-system, når der skal indsendes ansøgninger til Landbrugsstyrelsen. Styrelsen har nemlig skiftet it-leverandør for at sikre stabil drift.

Landbrugsstyrelsen har for nylig underskrevet en fireårig aftale med de to it-virksomheder Formpipe Software og Capgemini Danmark, der fremadrettet skal drifte it-systemet CAP-TAS.

Tidligere har tast-selv været plaget af et hav af udfordringer. Flere gange de seneste år har styrelsen været nødsaget til at udskyde ansøgningsfrister pga. tilbagevendende it-problemer, og det har skabt frustrationer for landmænd og konsulenter, der bl.a. bruger systemet til at indberette økologi og søge om tilskud. Det har samtidig flere gange ført til forsinkelser af udbetalinger af tilskud.

Den nye aftale skal sikre stabil drift samt rettidig udbetaling af landbrugsstøtten, står der på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

”Vi er rigtigt glade for den aftale, som vi har indgået med Formpipe og Capgemini Danmark. CAP-TAS- platformen spiller en vital rolle, når vi som myndighed skal løfte opgaven med at sikre, at landbrugsstøtten udbetales korrekt og rettidigt. Det er en kompleks opgave, der kræver et robust og fleksibelt it-system, så ændringer eller nye regler og krav nemt kan implementeres i udbetalingsprocessen. Aftalen med Formpipe og Capgemini Danmark sikrer, at vi også fremadrettet har et system, som kan klare opgaven,” siger vicedirektør for ressourcer i Landbrugsstyrelsen Jon Simonsen i en pressemeddelelse.

Overgangen til det nye samarbejde og drift af systemet sker i løbet af denne november.

Årligt udbetales der mere end ni milliarder kroner i landbrugsstøtte, der er indberettet via systemet.

Flere artikler fra samme sektion

Kvæg overgræsser naturarealer til skade for biodiversiteten

Nye resultater viser, at at landbrugsdyrene græsser nogle naturområder for hårdt, hvilket går ud over dyre- og plantelivet. En ny beregningsmodel skal forbedre planlægningen for afgræsning på de enkelte arealer.

24-11-2023 5 minutter Biodiversitet,   Afgræsning,   Forskning

De storindustrielle landbrug bærer en del af skylden for, at folk flytter væk, mener sociolog

Vil vi skabe liv på landet igen, skal landbruget væk fra et ensidigt økonomifokus og i højere grad pleje det sociale samvær og naturen, mener sociolog: "Hvis der ingen livskvalitet er på landet, hvorfor skal man så være der?"

23-11-2023 5 minutter Økologikongres 2023,   Bæredygtighed

10 års klimakamp i Mammen

Solceller, lavbundsjord og færre malkekvæg i besætningen er hovedingredienserne i den opskrift, der skal nedbringe klimaaftrykket hos økolog Jørgen Sønderby i Mammen. Men selv om han de seneste 10 år har arbejdet målrettet mod at begrænse CO2-udslip, bliver kampen kun hårdere og hårdere.

17-11-2023 9 minutter Klima