Annonce

Annonce

Kirsten Holst Sørensen og Simme Eriksen foran Agro Food Park 26

Både Kirsten Holst Sørensen og Simme Eriksen ser frem til, at Innovationscenter for Økologisk Landbrug fra nytår overtager aktiviteterne i Center for Frilandsdyr, som hidtil har haft base i Danish Crowns hovedkontor i Randers. Foto: Uffe Bregendahl

Innovationscenter overtager aktiviteterne i Center for Frilandsdyr

Den 1. januar overtager Innovationscenter for Økologisk Landbrug alle aktiviteter i Center for Frilandsdyr, mens Dyrenes Beskyttelse og Friland A/S træder ud af ejerkredsen bag centeret, som hidtil har haft base i Randers.

Rettelse d. 1/11 kl. 11:00: I en tidligere version af artiklen stod der, at Simme Eriksen fortsætter i sin nuværende rolle som centerleder - det er ikke korrekt, da han i stedet bliver teamleder. Det fremgik også, at centeret lå ved Randers Regnskov, men beliggenheden var ved Danish Crown i Randers SV. Vi beklager fejlene.

Centerleder Simme Eriksen og yderligere tre nuværende ansatte fra Center for Frilandsdyr i Randers skal fra årsskiftet vænne sig til at køre til Agro Food Park 26 i den nordlige del af Aarhus, når de skal på arbejde.

Den 1. januar lukker Center for Frilandsdyr, mens aktiviteterne overdrages til Innovationscenter for Økologisk Landbrug, som dermed styrker arbejdet med dyrevelfærd.

Overdragelsen har til formål at sikre en fortsat stærk innovationskraft inden for det økologiske husdyrområde, skriver innovationscenteret i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det, at Simme Eriksen fortsætter som leder af husdyrteamet i Innovationscenter for Økologisk Landbrug, som dermed kommer op på at beskæftige knap ni årsværk.

Med den nye organisering får vi samlet vores kompetencer og sikret kritisk masse på et område, som økologien skal levere på.

— Simme Eriksen, leder af Center for Frilandsdyr

I den nye konstellation får Simme Eriksen et tæt samarbejde med Kirsten Holst Sørensen, Innovationscenter for Økologisk Landbrugs direktør. Sidstnævnte er ikke i tvivl om, at virksomhedsoverdragelsen vil komme både landmænd og husdyr til gavn:

”Husdyr og dyrevelfærd er helt centrale dele af økologien og har altid været det. Med et markant styrket husdyrteam får vi i Innovationscenter for Økologisk Landbrug helt nye muligheder for at skabe mere nytænkende og stærk innovation inden for husdyrområdet. Det vil komme de økologiske landmænd til gavn, det vil komme vores klima og biodiversitet til gavn – og det vil komme dyrene til gavn. Jeg glæder mig!”

Kirsten Holst Sørensen afkræfter samtidig, at flytningen hænger sammen med de aktuelle nedskæringer i moderkoncernen bag Friland A/S.

"Vi har forhandlet om at overtage aktiviteterne i Center for Frilandsdyr længe før den nye direktør for Danish Crown (Niels Duedahl, red) lancerede sin spareplan," siger Kirsten Holst Sørensen, som ser frem til at arbejde videre med de projekter, som de nye medarbejdere bringer med til Aarhus.

Opgaverne står i kø

Hvordan udvikler vi bedre rammer for dyr i økologien, både ude og inde? Hvordan kan vi sikre, at vores mad kommer fra husdyr, hvor der er taget størst muligt hensyn til dyrenes trivsel og naturlige adfærd? Hvordan kan vi udvikle vores husdyrproduktion og samtidig mindske vores bedrifters klimabelastning?

Det er nogle af de mange spørgsmål, som Innovationscenter for Økologisk Landbrugs styrkede husdyrteam i det nye år får endnu bedre muligheder for at undersøge og besvare efter overdragelsen af aktiviteterne i Center for Frilandsdyr til innovationscenteret.

Center for Frilandsdyr blev etableret i 2008 i et ligeværdigt samarbejde mellem Danish Crown-datterselskabet Friland A/S og Dyrenes Beskyttelse. Formålet var at skabe et center, der kunne bidrage til at løfte frilandsproduktionen, både konventionel og økologisk, så flere dyr i fremtiden kan produceres under økonomisk såvel som miljømæssigt bæredygtige forhold og med højest mulig dyrevelfærd. Centeret har siden gennemført en række projekter og udviklings- og innovationsaktiviteter.

Ser nye muligheder

I forbindelse med flytningen til Aarhus må Simme Eriksen og Center for Frilandsdyr vinke farvel til en enkelt medarbejder, mens han kan se frem til fortsat at være en del af en større organisation, og Simme Eriksen glæder sig især over, at der nu er endnu bedre mulighed for at tænke løsninger på tværs af flere fagområder:

”Med den nye organisering får vi samlet vores kompetencer og sikret kritisk masse på et område, som økologien skal levere på. Når man forsker og innoverer inden for husdyrområdet i dag, gør man det ikke alene i forhold til dyrevelfærd, men også af hensyn til klima, biodiversitet og recirkulering af næringsstoffer. Ved at blive en del af innovationscenteret får vi endnu bedre muligheder for at tænke helhedsorienteret og skabe projekter og tiltag, der adresserer flere udfordringer på én gang.”

Med overdragelsen beskæftiger Innovationscenter for Økologisk Landbrug nu 50 årsværk. Innovationscenteret blev etableret i 2021 af Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening.

Flere artikler fra samme sektion

Skovforskning skal gøre grise mere bæredygtige

Aarhus Universitets forsøg ved Holstebro skal give økologiske griseproducenter et bud på, hvordan indretningen af grisenes folde kan begrænse kvælstofudledningen, så de bedre kan sikre kunderne mere bæredygtigt svinekød.

20-11-2024 7 minutter Næringsstoffer,   Klima,   Bæredygtighed,   Biodiversitet

Tørken i 2018 og regnen i 2024 var kun en forsmag på, hvad danske landmænd har i vente, viser nye klimatal

DMI's nye Klimaatlas beregner, at havniveauet omkring Danmark vil være 42 cm højere i slutningen af dette århundrede. Danske landmænd kommer i dén grad til at kæmpe med både meget våde og meget tørre perioder fremover, vurderer eksperter.

13-11-2024 7 minutter Klima

Rådgiver: Skovlandbrug kan være landbrugets columbusæg

Både forskere og landets største skovlandbruger er enige om at konceptet skovlandbrug kan være et vigtigt redskab til at løse nogle af landbrugets klima- og miljømæssige udfordringer. At dømme efter fremmødet til ’Skovlandbrugsdag 2024’ er interessen for fænomenet stort. Direktøren for ØkologiRådgivning Danmark kalder skovlandbrug for et columbus-æg.

12-11-2024 8 minutter Skovlandbrug,   Biodiversitet