Annonce
Annonce
Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008. Arkivfoto: Økologisk Landsforening
Flere skal have omlægningstjek
Pressemeddelelse
Igen i år tilbyder Økologisk Landsforening gratis omlægningstjek til landmænd. Økologi er populært som aldrig før, og derfor er der forsat behov for flere producenter af økologiske råvarer. Økologisk Landsforening glæder sig over, at Økologifonden har gjort det muligt at tilbyde omlægningstjek til endnu flere i 2020.
Der er blevet bevilget penge til at
gennemføre 225 omlægningstjek i 2020. Til sammenligning blev der gennemført 160
i 2019. Der skal fart på, da regeringen og dens parlamentariske flertal
har et erklæret mål om en fordobling af det økologiske areal, forbrug og
eksport i år 2030.
Det økologiske omlægningstjek består i et besøg fra en landbrugsfaglig konsulent, der sammen med landmanden gennemgår potentialet i at omlægge til økologi.
"Det skal give landmanden et indblik i, hvad det vil sige at blive økolog og om landmanden kan se sig selv i det. Det viser sig som regel, at man kan få en god forretning ud af at omlægge til økologi. Driver man et landbrug i naturfølsomme områder, er det ofte også lettere at få et økologisk landbrug uden pesticider og kunstgødning til at gå hånd i hånd med diverse miljøkrav," siger Jens Peter Hermansen, der er økologikonsulent i Økologisk Landsforening.
Økologisk Landsforening har tilbudt omlægningstjek siden 2008.
For info/kontakt:
Jens Peter Hermansen, økologikonsulent, Økologisk Landsforening, 2621 0426
Marendine Ladegaard, pressemedarbejder, Økologisk Landsforening, 2016 4434
Dette er en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening. Det er tilladt at kopiere og bringe den på andre nyhedssider.
Flere artikler fra samme sektion
Ny dyrevelfærdsrapport viser en stigning i antallet af politianmeldelser
Fra 2021 til 2022 skete der en fordobling i antallet af politianmeldelser mod kvægproducenter og en stigning på knap 30 pct. mod griseproducenter. Det skyldtes især manglende pleje af syge eller tilskadekomne dyr.
Debat om oksens fremtid: Skal oksekød være det nye champagne?
Det er kun godt, at koen bliver udskældt for tiden, mener Rune Sørensen, indehaver af restaurant Hærværk. Her serveres der oksekød, men kun i små mængder og kun fra kvæg, der har ydet naturpleje. Rune Sørensen mener, at udskældningen er nødvendig for at rejse en debat om vores madvaner.
Røde alger kan blive økologiens svar på Bovaer
Ved at tilsætte et mix af forskellige alger til malkekøernes foder, håber forskere fra Aarhus Universitet at kunne opnå samme metan-reducerende effekt, som Bovaer giver i de konventionelle kostalle.