Annonce
Annonce
Kvægrådgiver Hans Lund, ØRD, er grill- og græsmester, når Team Eliteafgræsning mødes på Ellinglund og gør status på græsningssæsonen. Foto: Karen Munk Nielsen
Få de gode tip om afgræsning
Tidlig morgengræsning er en af måderne at få mere græs i køerne på. Mest og bedst afgræsning er temaet for ØkologiRådgivning Danmarks Grill ’n Grass 3. juli på Ellinglund.
Køerne på Ellinglund er tidligt oppe. Klokken 03.30 begynder dagen på græsmarken, hvor de æder løs, mens græsset stadig er dugfriskt og lækkert. Midt på dagen, når det er varmest, er de på stald, men også her får de frisk græs – hentet og serveret på foderbordet.
"Det betyder, at køerne i gennemsnit æder 15 kg græstørstof hver dag. Det er flot i så stor en besætning," lyder det fra kvægrådgiver Hans Lund, ØkologiRådgivning Danmark.
Han er grill- og græsmester, når ØRD 3. juli inviterer til Grill ’n Grass – en hyggelig aften for økologiske mælkeproducenter, der vil have maksimalt ud af græsmarkerne. Sammen med sine rådgiverkolleger fyrer han op under en snak om kvalitet og økonomi i afgræsningen.
Det foregår hos Anne og Gert Lassen, Ellinglund ved Silkeborg, der har 300 malkekøer. Ud over at grille gode økologiske pølser, beretter Gert Lassen, om hvordan han får så meget græs i køerne hver dag, DLF fortæller om græsarter og -sorter, og ØRDs kvægrådgivere vender blikket fremad mod den resterende del af afgræsningssæsonen.
Grill ’n Grass er gratis for økologiske mælkeproducenter, der deltager i ØRDs Eliteafgræsnings-forløb, men arrangementet er åbent mod betaling for alle mælkeproducenter, der vil inspireres og kigge de bedste over skulderen.
Interesserede kan se mere om arrangementet på www.oerd.dk. Sidste frist for at tilmelde sig er fredag 28. juni.
Flere artikler fra samme sektion
Friske bælgfrugter smager godt, men markedet møder udfordringer
KRONIK: En udfordring er en lav efterspørgsel på danske bælgfrugter, da konkurrencen er hård, og bælgfrugter – især de tørrede – ikke som sådan er højværdiafgrøder. Vi mangler også kulinarisk erfaring med at bruge friske bælgfrugter i madlavningen.
Forsker arbejder på at oversætte grisens sprog
Brugen af ny computerteknologi skal hjælpe os med at oversætte og forstå grisens sprog. Forskere håber på, at teknologien i fremtiden kan blive et vigtigt redskab for landmændene til at forbedre grisenes velfærd.
Flere landmænd vil dække gylletankene til, og det er godt for miljøet
Markant flere har i år søgt om tilskud til overdækning af deres gylletanke i forhold til sidste år. Og det gavner både miljøet og biodiversiteten.