Annonce
Annonce
Få de gode tip om afgræsning
Tidlig morgengræsning er en af måderne at få mere græs i køerne på. Mest og bedst afgræsning er temaet for ØkologiRådgivning Danmarks Grill ’n Grass 3. juli på Ellinglund.

Kvægrådgiver Hans Lund, ØRD, er grill- og græsmester, når Team Eliteafgræsning mødes på Ellinglund og gør status på græsningssæsonen. Foto: Karen Munk Nielsen
Køerne på Ellinglund er tidligt oppe. Klokken 03.30 begynder dagen på græsmarken, hvor de æder løs, mens græsset stadig er dugfriskt og lækkert. Midt på dagen, når det er varmest, er de på stald, men også her får de frisk græs – hentet og serveret på foderbordet.
"Det betyder, at køerne i gennemsnit æder 15 kg græstørstof hver dag. Det er flot i så stor en besætning," lyder det fra kvægrådgiver Hans Lund, ØkologiRådgivning Danmark.
Han er grill- og græsmester, når ØRD 3. juli inviterer til Grill ’n Grass – en hyggelig aften for økologiske mælkeproducenter, der vil have maksimalt ud af græsmarkerne. Sammen med sine rådgiverkolleger fyrer han op under en snak om kvalitet og økonomi i afgræsningen.
Det foregår hos Anne og Gert Lassen, Ellinglund ved Silkeborg, der har 300 malkekøer. Ud over at grille gode økologiske pølser, beretter Gert Lassen, om hvordan han får så meget græs i køerne hver dag, DLF fortæller om græsarter og -sorter, og ØRDs kvægrådgivere vender blikket fremad mod den resterende del af afgræsningssæsonen.
Grill ’n Grass er gratis for økologiske mælkeproducenter, der deltager i ØRDs Eliteafgræsnings-forløb, men arrangementet er åbent mod betaling for alle mælkeproducenter, der vil inspireres og kigge de bedste over skulderen.
Interesserede kan se mere om arrangementet på www.oerd.dk. Sidste frist for at tilmelde sig er fredag 28. juni.
Flere artikler fra samme sektion
Tørkeindekset har aldrig været så højt så tidligt på året
Det har været et usædvanligt tørt forår indtil videre, og tørkeindekset har nu ramt et niveau, der ikke er målt lignende på denne tid af året. Danmark er et af de lande i Europa, der er hårdest ramt af tørke.
Virksomhed fjerner klimaskadeligt spagnum fra sit sortiment og erstatter det med et økologisk produkt
Det ødelægger biodiversiteten og udleder CO2 i store mængder, når spagnum graves op. Derfor vælger Materialepladsen nu at fjerne produktet fra alle pladser og erstatte det med økologisk pilekompost. Ifølge direktøren er det et spørgsmål om tid, før et forbud mod spagnum rammer Danmark.
Regenerativt jordbrug: Tre bud på hvordan man forstyrrer jorden mindst muligt
FAGLIGT TALT: Her er tre bud på, hvordan økologer kan bearbejde jorden efter de regenerative principper med minimal forstyrrelse og samtidig opnå kontrol med rodukrudt.