Annonce

Annonce

Socialdemokraterne Jeppe Kofoed (midt) og Niels Fuglsang står i marken med Janne Aalborg Nielsen

Socialdemokraterne Jeppe Kofoed (midt) og Niels Fuglsang brugte to timer i markerne hos to østjyske landmænd, hvor Janne Aalborg Nielsen, ØL, forklarede om aktiviteterne i projekt CarbonFarm. Foto: Hans Henrik Pedersen, FRDK

EU-politikere ser på kulstoflagring

To socialdemokratiske kandidater til EU-parlamentet, Jeppe Kofoed og Niels Fuglsang, trak fredag i gummistøvlerne for at blive klogere på jord, klima, økologi og bæredygtighed.

Sammen med projektleder Janne Aalborg Nielsen, Økologisk Landsforening, besøgte de to socialdemokratiske politikere Jeppe Kofoed og Niels Fuglsang fredag to af projekt CarbonFarms landmandsværter, økolog Anders Lund, Brædstrup, og Jacob Justesen, Yding, der driver pløjefri konventionel planteavl.

"Det er dejligt, at politikerne interesserer sig for vores projekt og har øje for, at vi sammen med landmændene prøver at udvikle løsninger, der gør landbruget mere bæredygtigt. Vi fik en god dialog om projektet, og jeg ved, politikerne fik inspiration med hjem til deres videre arbejde," siger Janne Aalborg Nielsen.

Projektet 'CarbonFarm' udvikler metoder, der fremmer en mere bæredygtig praksis med mindre jordbearbejdning og mere kulstoflagring. Projektet drives sammen med en række partnere, bl.a. Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark.

Flere artikler fra samme sektion

Niårigt studie konkluderer: Vær klimasmart og dyrk flerårige afgrøder

Dyrkning af flerårige afgrøder kan være en lovende løsning for danske landmænd til at sikre en klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med markens samlede udbytte eller jordens frugtbarhed. Det viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

26-04-2024 3 minutter Planteavl,   Efterafgrøder,   Forskning,   Klima

Dronehyrden hjælper landmanden

I takt med at naturområderne til afgræsning vokser, opstår der behov for at finde nye metoder til overvågning af de græssende dyr. Alene i år er der hos landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til at omlægge 10.000 ha til afgræsning. Lige nu tester 10 landmænd hvordan droner fungerer som en lille hjælper – en slags flyvende hyrde.

18-04-2024 7 minutter Biodiversitet

Truslen er blevet mindre, så nu må hønsene atter komme ud

Risikoen for fugleinfluenza er faldet. Derfor ophæver Fødevarestyrelsen nu kravet om, at gæs, høns, ænder og kalkuner skal være under tag eller lukket inde.

17-04-2024 2 minutter Fugleinfluenza,   Æg og fjerkræ