Annonce
Annonce
DMI advarer om hedebølge i store dele af Danmark
Den næste halvanden uges tid vil temperaturerne ligge højere end normalt, viser en prognose fra DMI. Flere steder rammes af hedebølge.

Varslingen om regionale hedebølger dækker lige nu over Syd- og Sønderjylland, samt den sydlige del af Vestjylland, Lolland og Vestsjælland. Foto: Colourbox
Efter en vejrmæssigt svingende juli lader det til, at solen og varmen for alvor kommer til Danmark.
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har nemlig udsendt et varsel om en landsdækkende varmebølge og regionale hedebølger de næste fem-seks dage. Førstnævnte er en betegnelse for tre sammenhængende dage med mindst 25 grader, mens en hedebølge defineres ved tre sammenhængende dage med mindst 28 grader.
Varslingen om regionale hedebølger dækker lige nu over Syd- og Sønderjylland, samt den sydlige del af Vestjylland, Lolland og Vestsjælland.
Ifølge DMI vil resten af denne uge og næste uge have varme og solrige dage, om end vejret kan blive mere ustadigt i slutningen af næste uge.
Slutningen af august bliver mere normal
DMI vurderer, at næstes uges temperatur vil ligge noget eller en del over normalen (niveauet for de seneste 20 år) - op mod 28 grader - mens nedbørsmængderne vil ligge noget eller en del under normalen.
Den foreløbige prognose for uge 34 viser også en temperatur over normalen, med enkelte dage som får op mod 25 grader, mens nedbørsmængden ser ud til at blive normal.
Ser man endnu længere frem, bliver prognosen noget mere usikker, men indtil videre peger den på mere ustadigt vejr, hvor både temperaturen og nedbørsmængden ligger omkring normalen. Dagstemperaturen vil ligge på mellem 16 og 22 grader, mens nattetemperaturen vil ligge på mellem 8 og 15 grader.
Flere artikler fra samme sektion
Tørkeindekset har aldrig været så højt så tidligt på året
Det har været et usædvanligt tørt forår indtil videre, og tørkeindekset har nu ramt et niveau, der ikke er målt lignende på denne tid af året. Danmark er et af de lande i Europa, der er hårdest ramt af tørke.
Virksomhed fjerner klimaskadeligt spagnum fra sit sortiment og erstatter det med et økologisk produkt
Det ødelægger biodiversiteten og udleder CO2 i store mængder, når spagnum graves op. Derfor vælger Materialepladsen nu at fjerne produktet fra alle pladser og erstatte det med økologisk pilekompost. Ifølge direktøren er det et spørgsmål om tid, før et forbud mod spagnum rammer Danmark.
Regenerativt jordbrug: Tre bud på hvordan man forstyrrer jorden mindst muligt
FAGLIGT TALT: Her er tre bud på, hvordan økologer kan bearbejde jorden efter de regenerative principper med minimal forstyrrelse og samtidig opnå kontrol med rodukrudt.