Annonce

Annonce

Christine Frost klør en ko i panden i stalden på Kalø

"Dyrenes trivsel betyder meget for mig, og jeg vil arbejde for at økologien og biodiversiteten bliver en meget større del af vores landbrug," sagde Christine Frost efter kåringen som Årets Øko-elev, som hun betragter som et kæmpe skulderklap. Foto: Bent Frost

Christine Frost fra Himmerland er kåret som Årets Øko-elev

Dommerpanelet roser 22-årige Christine Frost for sin forståelse for de små detaljer og store sammenhænge, som gør det muligt at drive landbrug med omtanke for miljøet og naturen.

I tæt konkurrence med ni andre kandidater og senere to andre nominerede finalister blev Christine Frost torsdag kåret som Årets Øko-elev. Det skete ved årsmødet i Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, som siden 2019 har uddelt prisen på 5.000 kr. for at hylder unge talenter med engagement i det økologiske landbrug.

"Du har både øje for de små detaljer og formår at sammenkoble dem med de større kredsløb og sammenhængende systemer. Dine værdier skinner igennem i dit fokus på at drive landbrug med omtanke for miljøet og naturen," hedder det i dommerpanelets begrundelse for at kåre Christine Frost som Årets Øko-elev.

Hun er til daglig elev på Kalø Økologisk Landbrugsskole og i praktik hos Torsten Wetche på kvæggården Hvanstrup i Himmerland. Her er hun med til at passe gårdens godt 100 køer, som siden 2017 har leveret såkaldt græsmælk til Thise Mejeri.

"Der skal være plads til at beskytte naturens økosystemer og tage hensyn til dyrenes velfærd. Jeg håber og vil arbejde for at gøre landbruget mere bæredygtigt og regenerativt, uden brug af sprøjtemidler og med naturen i et større fokus," siger vinderen, som efter weekenden kan sætte sig ind i bussen med ekstra rank ryg, når hun sammen med resten af årgangen på Kalø Økologisk Landbrugsskole tager på en to uger lang studietur til Spanien.

Roser fra skole og praktiksted

I indstillingen roser Kalø Økologisk Landbrugsskole Christine Frost for hendes evne til at teori til praksis.

"Hun har en sund, funderet forståelse for livet og arbejdet på et landbrug. Hun er derudover også god til at få det bedste ud af sine klassekammerater – og respektfuldt tage imod deres perspektiver og viden," hedder det i indstillingen.

Christine har selv valgt at arbejde i økologisk landbrug efter at have prøvet både konventionelt og økologisk landbrug, og det kommer ikke bag på Torsten Wetche, at gårdens elev vinder prisen: 

"Jeg har ofte fået en besked på telefonen fra Christine, når hun har fri. Hun er lige kommet til at tænke på en ko eller kalv, vi skal holde lidt ekstra øje med. Hun udviser stor forståelse for og indlevelse i dyrenes velbefindende og dermed gårdens levedygtighed," siger Torsten Wetche.

Andenpladsen gik til 19-årige Patrik Christensen fra Sørvad ved Holstebro, mens titlen som Årets Bobler blev tildelt 25-årige Jakob Aarup Pedersen fra Vesthimmerland. 

Flere artikler fra samme sektion

Efterårssået vårsæd kan være et alternativ til almindelig vintersæd - men timingen skal være rigtig

FAGLIGT TALT: Forsøgsresultater bekræfter den kendte viden; at sen såning i efteråret giver markant mindre ukrudt, og angreb af bygfluen er stort set ikke eksisterende.

05-11-2024 3 minutter Fagligt talt,   Planteavl,   ØkologiRådgivning Danmark

Forskere forsøger nu at oversætte stressede kyllingers sprog mere detaljeret

Forskere har taget et skridt nærmere mod at forstå, hvad kyllinger føler, ved at analysere deres sprog i stressfulde situationer. Studiet skal bl.a. gøre det nemmere at overvåge dyrevelfærden i den voksende kyllingeproduktion verden over.

01-11-2024 4 minutter Dyrevelfærd,   Æg og fjerkræ,   Forskning

Innovationscenter overtager aktiviteterne i Center for Frilandsdyr

Den 1. januar overtager Innovationscenter for Økologisk Landbrug alle aktiviteter i Center for Frilandsdyr, mens Dyrenes Beskyttelse og Friland A/S træder ud af ejerkredsen bag centeret, som hidtil har haft base i Randers.

31-10-2024 4 minutter Dyrevelfærd