Annonce

Annonce

Studerende sidder i en stor hal og lytter

Trods corona og hjemmeundervisning har de agrarøkonom-studerende lavet en stribe spændende projekter, siden de 8. september blev præsenteret for opgaven på Godsbanen i Aarhus. Nu bliver deres opgaver sendt videre til den professionelle jury, der udvælger de tre, der får et legat. Foto: Mikkel Vognæs

10 projekter er nomineret i konkurrencen 'I gang for 1 million'

Dommerpanelet er nu klar til at udvælge de tre vindereprojekter, som har givet de mest spændende og perspektivrige bud på fremtidens landbrug.

Kort efter efterårsferien modtog Økologisk Landsforening den ene kasse efter den anden fra landbrugsskolerne fyldt med spændende forretningsplaner, som landets agrarøkonomstuderende har udarbejdet i forbindelse med konkurrencen 'I gang for 1 million', som skal inspirere fremtidens landmænd til at tænke i nye baner.

Sammen med de forhåndsbedømmelser, som underviserne på de enkelte skoler har lavet, har Økologisk Landsforening nu indsnævret feltet til de 10 forretningsplaner, som er nomineret til at gå videre i konkurrencen.

Ifølge projektleder Jens Peter Hermansen fra Økologisk Landsforening har det været inspirerende at foretage den første gennemlæsning af alle de tilsendte forretningsplaner.

"De vidner om, at det er et projekt, som de studerende i den grad har taget ejerskab af og brugt som afsæt til enten at udfordre sig selv med en ny måde at betragte erhvervet på eller at udfolde de idéer, der allerede har ligget i baghovedet," siger Jens Peter Hermansen.

Han glæder sig over, at de studerende og underviserne er færdige med deres del af opgaven, så dommerpanelet nu kan finde de endelige vindere, som skal vurdere projekter, der både omfatter husdyrproduktion, planteavl og diverse serviceydelser indenfor landbruget.

"Alle fokuserer på den gode fortælling om ærlige og rene fødevarer, mindre men bedre, direkte kundekontakt og klima," siger Jens Peter Hermansen.

På grund af den nuværende corona-situation bliver det ikke muligt at udpege vinderne ved en fælles event. Så vinderne bliver kåret ved de enkelte skolers dimissionsfester ultimo januar.

Her er de ti nominerede projekter til 'I gang for 1 million':

  • Rødbedevin - Frederik Dyring Hasselsteen og Christian Bregndahl Larsen, Dalum
  • Kend din køkkenhave - Sebastian Andersen og Casper Elkær, Dalum
  • Produktion af hasselnødder - Jerik Iversen, Gråsten
  • Kveller Salt - Arthur Petersen, Gråsten
  • Din madhave - Mads Søndergaard, Asmildkloster
  • Natursaft - Kathrine Greve og Marie Vad, Asmildkloster
  • Food4Horses - Rasmus P. Mikkelsen og Lars Klausholt, Asmildkloster
  • Granly Gåsen - Søren W. Lauridsen, Bygholm
  • Kli-Mad - Søren Ingwersen, Bygholm
  • Tilbage til rødderne - Jens G. Petersen og Jesper H. Lodahl, Bygholm

Flere artikler fra samme sektion

Artsrige græsblandinger har flere fordele på de økologiske kvægbedrifter - men hvilke er bedst?

Græsmarksblandinger med en stor diversitet og et balanceret indhold af græs, urter og bælgplanter kan have mange positive effekter, bl.a. kan de sikre stabile udbytter. Nyt projekt vil finde frem til de bedste blandinger.

01-05-2024 3 minutter Kvæg,   Afgræsning,   Biodiversitet

Nyt projekt vil udbrede den bedste praksis for landmandens økonomi

I et nyt projekt vil Innovationscenter for Økologisk Landbrug stille skarpt på landmandens økonomi og afdække, hvilke tiltag på bedrifterne der fører til de bedste resultater på bundlinjen.

01-05-2024 3 minutter Økonomi,   Nyt fra Icoel

Gram Slot vil ikke vente på politikerne: Nu går de selv i gang

To af landets store økologiske bedrifter samarbejder nu om at etablere skovlandbrug midt i deres landbrugsproduktion. Tusindvis af frugt- og nøddetræer bliver plantet på Gram Slot og Øm Klostergaard i et forsøg på at gavne bedrifternes biodiversitet og gøre deres landbrug mere klimavenlige og bæredygtige. Vel at mærke uden at skære ned på produktiviteten.

27-04-2024 10 minutter Skovlandbrug