Annonce

Annonce

En kunde står med selleri i hånden i en butik

Efter en periode, hvor danskerne har kigget mere på prisen end næringsindholdet i de fødevarer, de køber, er sundhed igen kommet i fokus hos forbrugerne, viser stikprøveundersøgelse fra AIM Create. Foto: Moment Studio

Sunde fødevarer er igen kommet i fokus hos danske forbrugere

Efter nogle år med meget fokus på priserne, er danskerne igen begyndt at gå mere op i sundhed, når de køber ind i supermarkedet.

En undersøgelse fra AIM Create, bør være godt nyt for de økologiske producenter. Analysebureauets årlige stikprøveundersøgelse viser, at 56 pct. af danskerne mellem 20 og 70 år går op i at spise sundt, skriver Dagligvarehandlen.dk Det tal lå i 2022 på 40 pct.

"Det er glædeligt, at sund kost er tilbage i rampelyset. Dog bør vi som samfund fortsat overveje, hvordan vi kan inddrage alle samfundslag og aldersgrupper i dette skift til at spise mere sundt. Derudover får vi også bekræftet, at når hver tredje fokuserer på livsbalance, er det klart, at der er en trend mod erkendelse af, at sundhed handler om meget mere end bare kosten", lyder det i en kommentar fra AIM Create. 

Undersøgelsen er baseret på svar fra 682 danskere mellem 20 og 70 år, og den viser, at det især er borgere med høj uddannelse og god økonomi, som vægter sundhed højt. 

Flere artikler fra samme sektion

Der var økologi i gryderne, da nordsjællandske spejdere tog på sommerlejr

550 spejdere fra Ege Divisionen satte økologien øverst på menukortet, da de indledte sommerferien med en uge i det fri.

08-07-2024 3 minutter Foodservice

Forbrugerekspert: Økologi skal være en hverdagsven i klimakampen

Økologien skal oppe sig på convenience og være mere tydelig i sit klimabudskab, mener Flemming Birch, analytiker og forbrugerekspert i Birch & Birch.

08-07-2024 5 minutter

Rødt kød og kaffe kan øge dit indtag af PFAS-stoffer

Gravide, som indtog høje mængder af bl.a. hvide ris, æg, rødt kød og kaffe, havde typisk et højere niveau af PFAS-stoffer i deres brystmælk og blod end dem, som havde et lavere indtag, viser en ny undersøgelse.

05-07-2024 3 minutter PFAS,   Forskning