Annonce
Annonce
Efter en periode, hvor danskerne har kigget mere på prisen end næringsindholdet i de fødevarer, de køber, er sundhed igen kommet i fokus hos forbrugerne, viser stikprøveundersøgelse fra AIM Create. Foto: Moment Studio
Sunde fødevarer er igen kommet i fokus hos danske forbrugere
Efter nogle år med meget fokus på priserne, er danskerne igen begyndt at gå mere op i sundhed, når de køber ind i supermarkedet.
En undersøgelse fra AIM Create, bør være godt nyt for de økologiske producenter. Analysebureauets årlige stikprøveundersøgelse viser, at 56 pct. af danskerne mellem 20 og 70 år går op i at spise sundt, skriver Dagligvarehandlen.dk Det tal lå i 2022 på 40 pct.
"Det er glædeligt, at sund kost er tilbage i rampelyset. Dog bør vi som samfund fortsat overveje, hvordan vi kan inddrage alle samfundslag og aldersgrupper i dette skift til at spise mere sundt. Derudover får vi også bekræftet, at når hver tredje fokuserer på livsbalance, er det klart, at der er en trend mod erkendelse af, at sundhed handler om meget mere end bare kosten", lyder det i en kommentar fra AIM Create.
Undersøgelsen er baseret på svar fra 682 danskere mellem 20 og 70 år, og den viser, at det især er borgere med høj uddannelse og god økonomi, som vægter sundhed højt.
Flere artikler fra samme sektion
Rammer hylderne næste år: Nye økologiske planteproteiner er lige så sunde som kød og mætter mere
Et nyt forskningsprojekt har banet vejen for økologiske plantebaserede fødevarer, som ernæringsmæssigt er på fuld omgangshøjde med animalske produkter. Solsikker fik en hovedrolle i projektet, og nye produkter kommer i supermarkederne i 2025.
Her kan du købe økologiske juletræer - men du skal skynde dig
Efterspørgslen på økologiske juletræer er høj, og flere melder allerede om udsolgt. Man skal være opmærksom på faldgruber, hvis man vil have et økologisk juletræ og undgå at blive snydt.
Forbrugerne vender tilbage og skaber fremgang for Friland A/S
Selv om antallet af slagtninger er faldet det seneste år, har Friland øget omsætningen med 46 mio. kr., og voksende priser har gjort det muligt at skrue op for afregningen til leverandørerne af økologiske grise.