Annonce

Annonce

Indkøbskurv med økologiske varer fra Rema 1000

Selskabet bag Gram Slot omsatte i 2022 for 141 mio. kr., og meget tyder på, at det tal i de kommende år bliver markant større, hvis den tætte partner og medejer Rema 1000 får lov til at overtage 114 butikker fra Aldi-kæden. Foto: Rema 1000

Stor fremgang hos Gram Slot

Med en fordobling af resultatet blev 2022 et godt år for Gram Slot, og meget tyder på, at de kommende år bliver endnu bedre for den sønderjyske producent af økologiske fødevarer.

Omsætningen hos Gram Slot, der er et af Danmarks største, økologiske landbrug, voksede sidste år med 20 mio. kr. Det er en vækst på 16,5 pct.

Den positive salgsudvikling fremgår af Gram og Nybøl Godser A/S nyligt aflagte 2022 regnskab, skriver Fredericia Dagblad, selv om regnskabet endnu ikke er offentliggjort i cvr-registret.

Omsætningen krydsede dermed 141 mio. kr., og også bundlinjen fik et løft, skriver Fredericia Dagblad. Mens Gram Slot i 2021 havde et resultat før skat på 4,4 mio. kr., var det i 2022 fordoblet til 8,9 mio. kr., og alt tyder på, at omsætningen vil vokse markant i de kommende år, da slottets medejer, Rema 1000, forventer at overtage 114 af butikkerne fra Aldi, som har besluttet at forlade det danske marked efter mange år med store underskud.

”Sidste år var der mange ting, der kunne overraske. Men samlet set, så har vi en virksomhed, der lever af at producere noget, som aldrig rigtig går af mode - nemlig mad. Og vores er i en kvalitet og til en pris, som folk efterspørger,” siger slotsejer Svend Brodersen til dagbladet.

Et perfekt match

Siden den initiativrige økolog sammen med familien i 2007 overtog Gram Slot, har han udviklet det tilhørende landbrug til et af landets største økologiske bedrifter, og det skulle vise sig at være en fremsynet ide, da familien i 2009 lavede en tæt partnerskabsaftale med Rema 1000-kæden.

Siden har den norske discountkæden købt knap halvdelen af aktierne i Gram Slot, som til gengæld har udviklet en bred serie af økologiske føde- og drikkevarer, som kun bliver markedsført i Rema-butikkerne.  

Så da Rema 1000 kort før årsskiftet meddelte, at kæden ville overtage 114 af Aldi-kædens 188 danske butikker, blev der formentlig spidset øre på slotskontoret i Gram. Hvis de danske konkurrencemyndigheder godkender handlen, kan Svend Brodersen nemlig se frem til et kæmpe løft i omsætningen af slottets brede sortiment af økologiske varer, som både omfatter grøntsager, rodfrugter, mel, havregryn, øl og mælk og ost m.m.

Flere artikler fra samme sektion

Yderligere to danske firmaer dropper salget af grøntsagskasser

I denne uge stoppede både Eat Grim og Den Grønne Asparges med at levere grøntsagskasser direkte til danskernes køkkendør.

21-09-2023 4 minutter Frugt, bær, grønt,   Onlinesalg

Advokatfirma vinder Årets Kantinepris

Ekstraordinær fokus på bæredygtighed, økologi og gode smagsoplevelser gør kantinen hos advokatfirmaet Gorrissen Federspiel til vinder af Kantineprisen 2023.

20-09-2023 2 minutter Foodservice,   Det Økologiske Spisemærke

EU lemper krav til økologisk kæledyrsfoder

Andelen af økologisk foder til kæledyr udgør 5-6 pct. af EU's marked, og det ønsker man med de nye krav at hæve.

20-09-2023 1 minutter EU