Annonce

Annonce

Den danske fællesstand på NOFF 2019

Det er to år siden, at de danske virksomheder senest havde mulighed for at jagte kunder på Nordic Organic Food Fair, og arrangørerne gør i år meget ud af at sikre, at messe-gæsterne ikke behøver at frygte corona-smitte. Arkivfoto: Jens Panduro

Rasmus Prehn deltager i fremstød for dansk økologi i Sverige

Den danske fødevareminister deltager i åbningen af den danske fællesstand på Nordens største økologimese, som åbner i Malmø i næste uge.

Danmarks fødevareminister, Rasmus Prehn (S) bliver galionsfigur, når Økologisk Landsforening sammen med de danske udstillere på Nordic Organic Food Fair i næste uge laver et fremstød for dansk økologi i Sverige.

Det sker i forbindelse med Nordens største økologimesse, som efter to års corona-dvale igen er klar til at åbne for udstillere og indkøbere i Malmø Messecenter.

Rasmus Prehn tager onsdag 17. november turen over Øresund for at deltage i åbningen af messen og den danske fællesstand. Sammen med direktøren for Økologisk Landsforening, Helle Borup Friberg, har ministeren efterfølgende afsat en time til en rundtur på den danske stand, hvor ministeren kan møde producenterne og se og smage på nogle af de nyudviklede fødevarer, som skal give dansk eksport yderligere medvind på de udenlandske markeder i de kommende år.

Rundturen giver samtidig udstillerne mulighed for at lufte deres forslag til, hvad politikerne kan gøre for at sætte yderligere skub i den danske økologieksport.

Indtrykkene fra rundturen kan ministeren meget passende bruge i en efterfølgende paneldebat med repræsentanter for de danske producenter og nordisk detailhandel, og Helle Borup Friberg glæder sig over, at ministeren prioriterer at bakke op om og møde producenterne bag eksportfremstødet på Danmarks næstvigtigste eksportmarked for økologiske fødevarer.

”Vi skal diskutere, hvordan national politik og innovation inden for den økologiske sektor kan bidrage til et mere bæredygtigt fødevaresystem og den bæredygtige udvikling generelt. Økologisk produktion er en del af løsningen, og jeg er sikker på, at vi gennem samarbejde kan nå EU-målet på 25 pct. økologi i 2030,” siger Helle Borup Friberg på en dag, hvor de ansatte i foreningens eksportteam har travlt med at forbereder de sidste detaljer inden afrejsen til Malmø.

Masser af håndsprit og mere plads

Via en række foranstaltninger har de engelske arrangører fra Diversified Communications gjort, alt hvad de kan for at gøre deltagelse på messen så sikker som muligt. På den måde forsøger de at mindske risikoen for, at hverken udstillere eller gæster bliver smittet med covid-19 under messen.

Det betyder bl.a., at der er sikret ekstra gulvplads i de områder af messen, hvor der forventes mest trafik. Der er skruet ekstra op for rengøringen, og der er ikke langt mellem flaskerne med håndsprit.

Paneldebat med fødevareminister Rasmus Prehn

Efter en rundtur på den danske fællesstand, deltager fødevareminister Rasmus Prehn i en paneldebat om økologi og bæredygtige fødevaresystemer. Debatten bliver styret af den tidligere direktør for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck, Holmbeck EcoConsult.

Paneldeltagere:

  • Rasmus Prehn, fødevareminister
  • Aviaja Riemann-Andersen, grundlægger og direktør, Agrain
  • Aksel Rømer, direktør, Rømer Vegan
  • Thomas Roland, CSR-chef, Coop Denmark
  • Per Løberg Eriksen, CSR-chef, Coop Norge
  • CSR-chef, Lidl Sverige

Flere artikler fra samme sektion

Ny kampagne tæppebomber forbrugerne med én enkelt opskrift på bælgfrugter

Forbrugerrådet Tænk og en række supermarkedskæder søsætter kampagne, som skal få flere folk til at skifte en del af kødet ud med bælgfrugter.

15-01-2025 4 minutter Bælgfrugter

Mejeriforeningen overtager Økodag fra Økologisk Landsforening

Økodag, hvor folk kan se øko-køerne komme på græs, blev stiftet i 2005 og har siden været arrangeret af Økologisk Landsforening. Fra og med næste år står Mejeriforeningen i spidsen for det. Branchen har været splittet, siden Arla meldte sig ud i protest.

14-01-2025 4 minutter Økodag

Vestpå måtte Mikkel Berggreen se langt efter økologiske råvarer, så nu dyrker han dem selv - og forærer dem væk

"Hvis jeg vil have virkelig gode råvarer, må jeg selv dyrke dem," siger Mikkel Berggreen, som i sin tid tog hjem midt under studenterkørslen for at hyppe kartofler. Gode råvarer er så vigtige for ham, at han giver dele af sin høst gratis væk, så også familien og venner får glæde af den.

10-01-2025 9 minutter Selvforsyning,   Bæredygtighed