Annonce

Annonce

Rabarber planter på Samsø

I drikkevarekategorien løb saft af økologiske rabarbere fra Samsø Bær med Produktprisen 2021, som blev uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Foto: Samsø Bær

Rabarbersaft fra Samsø Bær vinder Produktprisen 2021

120 små producenter af føde- og drikkevarer dystede ved Danmarks største kokkekonkurrence på Bornholm – hvor økologien som altid stod stærkt.

Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med ”Sol over Gudhjem", som er Danmarks største kokkekonkurrence.

I weekenden blev vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation. I drikkevarekategorien vandt økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær, mens veganske Nordisk Tempeh fra Contempehrary, som er under omlægning til økologi, vandt i kategorien Innovation.

Finalen i den landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location ved det bornholmske landbrugsmuseum Melstedgård syd for Gudhjem.

Produktprisen 2021

Mad

Mumbai Munchies fra MayMays

Drikkevarer

Økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær

Konfekture

Bananbrød fra Banana

Innovation

Nordisk Tempeh fra Contempehrary

Publikumsprisen

Kaffesyp fra Falk Bornholm

Det lagde dog ikke nogen dæmper på finalefesten. 300 tilskuere kunne nemlig smage med under præsentationen af finaleprodukterne i den smukke have, hvor hele landet også kunne følge med på live-stream via Coop Danmarks Facebook.

Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom, mens den lokale producenten Falk Bornholm vandt en særlig publikumspris for likøren kaffesyp. Den bliver lavet i et samarbejde med andre små iværksættervirksomheder på Bornholm.

Som noget nyt i år så indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris Embla, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.

Dommerjuryen bestod i år af Hanna Schaldemose, lokalvarechef i Coop Danmark, Kok Francis Cardenau fra Sane Foods, Kok Jesper Koch fra Steigenberger Alsik Hotel & Spa, Kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, Kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og Kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Maarbjerg.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise