Annonce
Annonce

I drikkevarekategorien løb saft af økologiske rabarbere fra Samsø Bær med Produktprisen 2021, som blev uddelt i forbindelse med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem. Foto: Samsø Bær
Rabarbersaft fra Samsø Bær vinder Produktprisen 2021
120 små producenter af føde- og drikkevarer dystede ved Danmarks største kokkekonkurrence på Bornholm – hvor økologien som altid stod stærkt.
Næsten 120 danske producenter havde i år tilmeldt produkter til Produktprisen, som Coop laver i samarbejde med ”Sol over Gudhjem", som er Danmarks største kokkekonkurrence.
I weekenden blev vinderne kåret i kategorierne mad, drikke, konfekture og innovation. I drikkevarekategorien vandt økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær, mens veganske Nordisk Tempeh fra Contempehrary, som er under omlægning til økologi, vandt i kategorien Innovation.
Finalen i den landsdækkende produktpris bliver normalt afholdt på havnen i Gudhjem. I år var konkurrencen på grund af Covid19 imidlertid flyttet til den noget mindre location ved det bornholmske landbrugsmuseum Melstedgård syd for Gudhjem.
Produktprisen 2021
Mad
Mumbai Munchies fra MayMays
Drikkevarer
Økologisk rabarbersaft fra Samsø Bær
Konfekture
Bananbrød fra Banana
Innovation
Nordisk Tempeh fra Contempehrary
Publikumsprisen
Kaffesyp fra Falk Bornholm
Det lagde dog ikke nogen dæmper på finalefesten. 300 tilskuere kunne nemlig smage med under præsentationen af finaleprodukterne i den smukke have, hvor hele landet også kunne følge med på live-stream via Coop Danmarks Facebook.
Tolv finalister dystede om de fire priser, og producenterne Contempehrary, Banana, MayMays og Samsø Bær kunne forlade Melstedgård med et vinderdiplom, mens den lokale producenten Falk Bornholm vandt en særlig publikumspris for likøren kaffesyp. Den bliver lavet i et samarbejde med andre små iværksættervirksomheder på Bornholm.
Som noget nyt i år så indstilles alle finalister til den store fælles nordiske fødevarepris Embla, der hylder det ypperligste i det nordiske køkken og har til formål at promovere nordisk madkultur internationalt.
Dommerjuryen bestod i år af Hanna Schaldemose, lokalvarechef i Coop Danmark, Kok Francis Cardenau fra Sane Foods, Kok Jesper Koch fra Steigenberger Alsik Hotel & Spa, Kok Mads Battefeld fra Sushi Anaba, Kok og sommelier Simon Olesen fra Møntergade og Kok Mikkel Maarbjerg fra Kirk+Maarbjerg.
Flere artikler fra samme sektion
Effektiv markedsføring har givet den økologiske citron mange loyale kunder
Der er stor variation i købsmønstrene for de mest almindelige økologiske basisvarer, og ifølge Økologisk Landsforening kan flere varer lære af øko-citronens succes.
Tre stærke kandidater er nominerede til årets øko-pris
Økologisk Landsforening har nu sat navne på de tre kandidater, der er med i opløbet til Øko-prisen 2025, og ifølge markedschef for foodservice Torben Blok er der tale om tre stærke kandidater, som på hver sin måde kæmper for at udbrede de økologiske løsninger i landets professionelle køkkener.
Optimisme blandt økologiske svineproducenter: Noteringen stiger, og efterspørgslen vender tilbage
Noteringen for økologiske slagtesvin er højere end samme tid sidste år, rentepresset er aftagende, og forbrugerne er igen begyndt at efterspørge det økologiske kød.